12 september 2014

ScreencastHet U2 cadeau verwijderen in iTunes en iOS

u2albumApple en U2 hebben alle iTunes Store gebruikers getrakteerd op het nieuwe U2 album. Iedere iTunes gebruiker heeft deze (ongevraagd) gratis gekregen en kan het album beluisteren in iTunes of via de muziek applicatie op de iPhone, iPad en iPod Touch.

Erg leuk, maar er zijn ook een aantal Apple liefhebbers die geen U2 fan zijn en het album willen verwijderen uit iTunes en de iOS muziek app. Het lijkt er in eerste instantie op dat je het album moet bewaren en beluisteren, maar het is gelukkig ook mogelijk om deze te verbergen. Je moet wel in het bezit van zijn van iTunes, maar dat lijkt ons niet zo'n probleem. Hoe je het album kunt verbergen lees je in onderstaande stappen:

• Open de iTunes applicatie op je Mac of PC
• Klik op de 'iTunes Store' knop
• Selecteer het huisje in de navigatiebalk
• Klik bij de snelkoppelingen op 'Aankopen'
• Open het tabblad Muziek ▸ Albums
• Plaats je muisaanwijzer op het album van U2
• Klik op het kruisje dat verschijnt

u2 verbergen

Het album wordt nu verborgen, maar blijft nog steeds aanwezig in je aankoop geschiedenis. Wil je hem toch weer liever gebruiken en 'zien', dan kun je hem terug activeren via iTunes ▸ iTunes Store ▸ Huisje ▸ Account ▸ Beheer (bij Verborgen aankopen) ▸ Klik op de knop 'Weergeven' bij het verborgen album.

UPDATE: het album kun je nu eenvoudig verwijderen via deze webpagina van Apple.Reacties


 • Yuri

  12 september 2014 om 20:12

  Grappig. Ik wil het album juist wel, maar de aankoop button staat al op gekocht maar album is nergens te vinden…….

 • Wesley Fabry

  12 september 2014 om 20:17

  He yuri, zie onderaan de tip. Werkt ook voor iTunes..

 • rvM

  13 september 2014 om 9:54

  Je moet in het bezit zijn van iTunes om het uit iTunes te verwijderen……logisch toch? Ik heb hem op de gewone manier kunnen deleten, geen probleem.

 • Wesley Fabry

  13 september 2014 om 10:07

  @rvM dat klopt, maar tegenwoordig kun je ook iPhones, iPads en iPods gebruiken zonder tussenkomst van iTunes. Komt niet veel voor, maar is wel mogelijk.. Vandaar dat het even duidelijk vermeld wordt in de tekst..

 • AF

  15 september 2014 om 16:30

  In een poging om dit ongevraagde cadeau te verwijderen heb ik per ongeluk de eerste track afgespeeld. Naast deze track staat nog steeds de bekende wolk met het pijltje. Ga ik nu in de iTunes store naar aankopen dan zie ik 11 aankopen, waarvan 10 “Niet op deze iPhone”. Is door het afspelen deze track nu wel of niet automatisch gedownload? Met andere woorden: Verdwijnen als ik verder niets doe in oktober alle 11 tracks uit mijn Muziek app, of blijf ik met een nummer zitten?

 • Wesley Fabry

  15 september 2014 om 16:54

  Herstart de muziek applicatie, hierna kan je deze verwijderen door van rechts naar links te vegen over het nummer en vervolgens ‘verwijder’ te selecteren.

 • AF

  15 september 2014 om 17:14

  Wesley, bedankt voor je snelle reactie! Dat is ’t ‘m net. Dat werkt in dit geval niet omdat achter het per ongeluk afgespeeld nummer nog steeds het wolkje met pijltje staat. Ook als ik de telefoon met iTunes verbind zie ik het nummer niet bij de muziek op mijn iPhone staan. In de iTunes store wordt echter anders gesuggereerd…

 • AF

  15 september 2014 om 20:33

  Mochten er meer mensen zijn die van dit ongevraagde geschenk af willen: Apple heeft zojuist een aparte verwijdertool gelanceerd. Binnen een minuutje ben je van U2 verlost!

 • AF

  15 september 2014 om 20:36

  Mochten er meer mensen van dit geschenk af willen: Apple heeft zojuist een aparte verwijdertool gelanceerd. Even inloggen met je id en binnen een minuut ben je van U2 verlost!

 • Gr

  27 september 2014 om 22:17

  U2 verwijderd maar ben ook opeens meer als de helft van mijn muziek kwijt en krijg het er niet meer op rara, baal van ios 8 en U2 hoe goed ik ze vroeger ook vond

 • Ann

  30 september 2014 om 20:58

  Waardeloos om ongevraagd muziek te krijgen. Ben digibeet, van alles geprobeerd om dat te verwijderen. Met al die wolkjes…. snap er niets meer van.
  Alle verandering is zeker geen verbetering

 • ed

  2 november 2014 om 14:27

  echt schandalig dit betekend dus dat ze bij iedereen ongevraagd dus ook software kunnen installeren zonder dat je het te weten komt??

 • Melis Bulbul

  17 november 2014 om 1:11

  Hallo,

  Ik heb pas een iphone 5s gekocht,
  nu staat daar het album van U2 op, deze wil ik verwijderen maar het lukt met op geen enkel manier! handmatig niet en via de Itunes ook niet.
  Als ik koppel met Itunes en de album op zoek staat er nog juist dat ik hem niet hep maar nog moet kopen.

  Kan iemand me hiermee helpen, wil namelijk geen album op me tel waar ik niet naar luister

 • Bartje

  30 november 2014 om 20:16

  Ja ben ook een digi-dummy, vandaar ik Apple / Mac gebruik want zit nog enige logica in maar persoonlijk vind ik het ronduit waardeloos ik niet simpelweg kan ‘sweepen’ verwijderen. Ongevraagd zit het d’r ineens in, daarom zat ie om meer ruimte te vragen voordat album d’r ingeknikkerd werd. Doe dan gratis te downloaden voor de liefhebbers alsjeblieft. Begint steeds meer op het welbekende firma met de vensters te lijken als je mij vraagt allemaal. Snap ook niet dat altijd wanneer ‘iets’ aan digitale ‘interfaced’ dat dan weer geupdate moet worden en onder-mom van verbetering is het totaal ellindig geworden en voor mij dummy onbruikbaar. Update-downgrade is het laatste tijd veelal, met nagenoeg alles ook. Denk dat ome Stevey Jobs heeft gedacht ‘mijn bedrijf, mijn goodwill’ en jullie mogen opnieuw beginnen …

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!