28 mei 2012

iCal: iOS herinneringen synchroniseren met je Mac

Mountain Lion zal een herinneringen applicatie bevatten die het mogelijk maakt om de herinneringen van je iPad, iPhone of iPod touch te synchroniseren met je Mac. Mountain Lion zal echter pas deze zomer worden gereleased, echter hoef je niet tot Mountain Lion te wachten voor dergelijke functionaliteit.

Je kunt met behulp van de iCal applicatie in Mac OS X herinneringen synchroniseren tussen je verschillende Macs. Volg de onderstaande procedure om herinneringen te synchroniseren tussen iOS apparaten en Mac OS X.

Open iCal en vervolgens de voorkeuren via: iCal ▸ Voorkeuren… of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + komma. Controleer bij het tabblad Account of je Apple ID is toegevoegd aan iCal. Wanneer dit niet het geval is kun je dit doen door links in de linkerkolom te klikken op het plus-teken en vervolgens je Apple ID toe te voegen.

Wanneer je gebruik maakt van iCloud is het voldoende om bij de instellingen van iCloud ( ▸ Systeemvoorkeuren ▸ iCloud) de optie 'Agenda' te selecteren en vervolgens iCal opnieuw op te starten.

voorkeuren ical accounts

Wanneer iCal beschikt over een Apple ID kun je de herinneringen selectie activeren . Dit doe je via Weergave ▸ Toon herinneringen of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + T.

Rechts in het ical-venster is er nu een extra kolom beschikbaar die een overzicht geeft van alle herinneringen die met behulp van je Apple ID worden gesynchroniseerd. Wanner je een nieuwe herinnering wilt toevoegen kan dit via Archief ▸ Nieuwe herinnering of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + K.

Door te dubbelklikken op een herinnering kun je deze bewerken. Om een herinnering als voltooid weer te geven volstaat het om deze aan te vinken. Door rechts van de herinnering te klikken op de drie horizontale streepjes kun je de prioriteit aangeven van de herinnering.

herinneringen in ical

Via het Weergave-menu in iCal is het ook mogelijk om de herinneringen te sorteren bijvoorbeeld op naam, prioriteit, enzovoorts en kun je ook alle voltooide herinneringen bekijken.

Meer tips voor iCal kun je hier terugvinden.


Reacties


 • jorge

  28 mei 2012 om 18:43

  Deze is duidelijk, maar weet iemand hoe je een verjaardags agenda ingesteld in je adressenboek kan delen in iCloud?

 • André

  29 mei 2012 om 23:43

  Ik vind het nog steeds raar dat ik bij een iOS herinnering persé een dag én tijdstip in moet vullen terwijl ik in iCal op Mac ook alleen een hele dag kan kiezen.

 • graaft

  27 juni 2012 om 23:24

  In mijn iCal komen alleen taken tevoorschijn, geen herinneringen. Het is duidelijk dat ik een oudere iCal versie heb. Ik heb Mac OS X versie 10.6.8. Ligt het daaraan?

 • Bas

  21 september 2014 om 11:36

  Hoe kun je je herinneringen in de ICal agenda tonen met OSX 10.9.5 (Maverics) ???

Een reactie toevoegen: