17 juni 2016

iFunToch Dark Mode in iOS 10, geen iMessage voor Android en meer nieuws

iOS 10 concept

Veel iOS gebruikers hadden er op gehoopt, maar helaas zal iOS 10 dit najaar geen Dark Mode bevatten. Toch is er hoop want ontwikkelaar Andrew Wiik heeft in de code verwijzingen gevonden naar een donkere modus voor iOS.

In de iOS Simulator van Xcode 8 beta werkt de donkere modus al in voor een klein gedeelte van iOS, toch is het vrij duidelijk dat de functie nog lang niet af is zoals je in onderstaande schermafbeeldingen kunt zien.

Niet alleen zal de interface van iOS een donkere modus bevatten ook apps van derde kunnen de functie gebruiken. Andrew ontdekte ook in de UIKit een verwijzing naar 'SystemwideDarkMode’. Waarschijnlijk kunnen we 'Dark Mode' verwachten in iOS 10.3, net zoals Night Shift werd gelanceerd in iOS 9.


Geen iMessage voor Android

Wie had gehoopt op een iMessage variant voor Android kan helaas nog lang wachten. Voorlopig zal Apple geen Android versie op de markt brengen. Dat verteld Apple tegen Walt Mossberg van Recode. Apple heeft met een miljard actieve iMessage-gebruikers voldoende capaciteit om bijvoorbeeld onderzoek te doen voor verdere ontwikkeling en de kunstmatige intelligentie voor suggesties en Siri op pijl te houden.

Voorvertoning van de berichten applicaite in iOS 10

Met een miljard gebruikers is iMessage uniek genoeg om op zich zelf te bestaan, daar is geen Android versie voor nodig. Ook is het een goed argument om twijfelaars over de streep te trekken om een iPhone te kopen. In iOS 10 wordt Berichten grondig aangepast, lees hier alle wijzigingen.

Nog meer kort Apple nieuws

• macOS verklapt komst OLED-strip en Touch ID in MacBook
• Vanaf 1 januari 2017 gebruik van https in iOS-apps verplicht
• De iPhone 7 zal geen fysieke thuisknop meer krijgen, maar aanraakgevoelige knop
Apple Watch 2 komt waarschijnlijk in september

Lees ook: Alles over iOS 10 lees je in onze FAQ


Reacties


  • Kor

    17 juni 2016 om 15:54

    Helaas Apple, op deze manier blijft iMessage bij mij vergelijkbaar met de aandelen App, namelijk ongebruikt. Ik ken maar een paar mensen met een iPhone, de meeste andere hebben Android. Ik denk niet dat ze die inruilen voor een iPhone, meestal hoor ik dat men de iPhone te duur vindt. Gevolg is dat WhatsApp door iedereen gebruikt wordt.

Een reactie toevoegen: