11 december 2014

Download de nieuwe appletips.nl app! DOWNLOAD GRATIS

iFunEerste hulp bij Macbook Adapters

Gebruikers die al een aantal jaren een MacBook hebben zullen het ongetwijfeld al gemerkt hebben het kabeltje begint te slijten en zal ongetwijfeld na verloop van tijd bloot kommen te liggen om dan vervolgens de geest te geven.

Op internet zijn er tal van tips en tricks om je adapter zo lang mogelijk te kunnen gebruiken of om er nieuw leven in te blazen.

Wij hebben een tijd geleden hier ook al over geschreven: Hoe je het beste de stroomadapter van je MacBook kunt oprollen.

Online zijn er vele ondernemende bedrijven die op dit probleem inspelen, een voorbeeld hiervan is Sugru. Dit is kneedbare lijm om je kabels en dergelijke te beschermen. Tamelijk stevig en gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen. Deze is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is te koop vanaf 9 euro.

Sugry op een 30-pin kabel bevestigen

Ook is er nog PythonCors, deze zorg er voor dat de draad beschermd is en niet afbreekt aan de adapter zelf. De Python Cords is verkrijgbaar in zwart en wit voor 8 euro.

Python Cords black

Let op: De lichtnetadapter is een jaar lang (vanaf de aankoopdatum) verzekerd via Apple Care en word bij problemen gratis vervangen. Wanneer je een aanvullende Apple Care hebt afgesloten is ie zelfs 3 jaar verzekerd tegen beschadigingen.Reacties


 • sredlums

  11 december 2014 om 20:15

  “Gebruikers die al een aantal jaren een MacBook hebben zullen het ongetwijfeld al gemerkt hebben het kabeltje begint te slijten en zal ongetwijfeld na verloop van tijd bloot kommen te liggen om dan vervolgens de geest te geven.”
  Nope.
  ik gebruik al jaren zeer intensief MacBook Pro’s, iPads en iPhones (dagelijks vele uren, gaan mee naar klanten en worden ook ’s avonds en in het weekend gebruikt), maar heb nog nooit een defecte kabel gehad. Wel vaak gezien bij klanten. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat veel mensen ook nogal lomp omgaan met hun spullen…

 • Maurice

  13 december 2014 om 11:09

  Wow. Bak een taart en vier het sredlums zou ik zeggen.

 • Patrick

  13 december 2014 om 13:25

  Ik ga uiterst voorzichtig met m’n adapters om, Toch heb ik al 2 defecten gehad. De eerste is binnen de garantie vernieuwd. De tweede is door de verzekering vergoed!

 • R.J. Bos

  21 december 2014 om 14:21

  Heb nog een iBook G4 uit 2005 met een snoer dat nog helemaal goed is. Het snoer van mijn MBA 2013 is na een jaar al stuk aan het gaan bij de T-connector. Misschien dat vormgeving connector en materiaalgebruik snoer ook meespelen bij de gevoeligheid voor scheurtjes?

 • Bram

  30 januari 2016 om 22:28

  Ook eindelijk te koop in Nederland zie ik :))). Iemand bekend met http://www.wonderklei.nl ?

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!