6 december 2014

Wire: De concurrent voor Skype en WhatsApp?

Iedereen heeft ooit wel eens Skype of WhatsApp gebruikt om gratis te kunnen videobellen of tekstberichtjes te sturen over verschillende apparaten en besturingssystemen heen. Het moest er misschien ooit eens van komen, nu is er Wire die gewoon beide applicaties combineert.

Want zeg nu zelf Skype bestaat al zo lang en was eens aan vervanging toe En WhatsApp is praktisch maar hier bestaat er helaas nog steeds geen Mac applicatie voor.

wireosx

Wire is zeer simpel in gebruik, ziet er zeer mooi en strak uit. De applicatie is volledig gratis te downloaden voor zowel voor iOS, Mac als Android en binnenkort ook in de browser te gebruiken. Naast berichten versturen en videobellen kun je ook eenvoudig content (zoals foto's, SoundCloudcontent en Youtubevideo's) delen met je contactpersonen. Maar of dat de app Skype en WhatsApp daardoor op de achtergrond kan dingen dat is nog de vraag, het begin is zeker en vast goed.

wireios

Wire voor OS X:

Wire — Secure Messenger
Wire — Secure MessengerCategorie: Business, Productivity
Ontwikkelaar: Wire Swiss GmbH
Mac OS X  4+  80 MB DOWNLOAD GRATIS

Wire voor iOS:

Wire • Secure Messenger
Wire • Secure MessengerCategorie: Business, Productivity
Ontwikkelaar: Wire Swiss GmbH
iPad & iPhone  4+  120 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer informatie over Wire kan je hier terug vinden.

Een tijdje geleden schreven we over Qik een eigen concurent van Microsoft voor Skype. Het artikel kan je hier terug vinden.


Reacties


 • Hilde

  7 december 2014 om 1:24

  het zou een succes moeten worden, want skype werkt niet goed meer op de ipad en tablets. Je wordt steeds offline gezet en je bent voor niemand meer bereikbaar, terwijl je zelf denkt dat je nog steeds online blijft staan.
  Skype reageert op geen enkele klacht.

 • TK

  2 januari 2015 om 15:17

  Ik heb WIRE voor iPad geïnstalleerd op mijn iPad, maar het werkt voor geen meter. WIRE klapt er steeds uit en bij het aanmaken van een account krijg ik de melding dat er een mail verstuurd is, maar ik krijg niets binnen. Ik blijf dus maar bij Skype.

Een reactie toevoegen: