23 januari 2015

WATCHEnkele redenen waarom de Apple Watch geen succes zal worden

De Apple Watch wordt vast en zeker een leuk gadget die we waarschijnlijkheid in maart kunnen gaan aanschaffen. Het device ziet er bijzonder goed uit en de afwerking is top. Het is meer een accessoire dan een gadget, bovendien is het een verlengstuk van ons digitaal leven en kan het extra gebruiksgemak opleveren.

We moeten eerlijk zijn, de  Watch is van Apple en kan een groot succes worden. Toch bekijken we het even kritisch, het kan zomaar zijn dat de Apple Watch geen succes wordt. Critici hebben in iedere geval 6 redenen gevonden waarom de Apple Watch niet gaat slagen, we hebben ze hieronder opgesomd.

Een iPhone is vereist
Allemaal leuk en aardig, de Apple Watch heeft een iPhone nodig. Dat zou de reden kunnen zijn waarom vele de Apple Watch links laten liggen. Maar als we eerlijk zijn, het afgelopen jaar zijn er weer een hoop iPhones verkocht, als slechts 20% van de iPhone kopers een  Watch kopen, dan is het een gigantisch succes.

Geen 'wow' functie
Hartslag meten en doorsturen, zelf je emoticons maken, enzovoorts het is leuk, maar de Apple Watch heeft niet een echte 'must have' functie. De Apple Watch kan niet iets wat bijvoorbeeld je iPhone niet kan, het is meer een toevoeging op. Denk terug aan de eerste iPod, iPhone, iPad, dat waren unieke producten die allemaal een eigen bijzonder functie hadden. De iPhone was de eerste smartphone met een perfect werkend touch-screen.

Een horloge? Dat is zo jaren 80
Mensen dragen geen horloges meer en als ze hem dragen kijken ze nog op hun smartphone hoe laat het is. Zeker de jonge generatie draagt geen horloge meer, maar Apple kan het horloge gebruik weer opnieuw gaan stimuleren met hun Apple Watch. Uiteindelijk is de hoofdfunctie ’Tijd’ in de  Watch, maar eigenlijk is het ook maar bijzaak.

Apple watch kroon

Prijzig
De Apple Watch zal verkocht worden vanaf $350, hoeveel euro’s dit gaan worden weet nog niemand. Daarnaast zijn er 3 modellen met nog eens verschillende uitvoeringen die allemaal een eigen prijs zullen hebben. Ook de bandjes zullen verschillende prijzen hebben. Zo kan het zomaar zijn dat je €400-500 gaat uitgeven aan je gadget, wel erg veel. Maar we weten allemaal Apple fans hebben dat er voor over en uiteindelijk zal iedereen de prijs accepteren, want het product is nu eenmaal goed.

Weer een extra gadget erbij
iPhone, iPad, Macbook, Apple TV, misschien wel een rijtje dat herkenbaar is. Vele Apple fans hebben deze producten al, dan moet daar dus nog eentje bij komen. Bovendien is de Apple Watch een gadget waar je zorg voor moet dragen, batterij opladen, instellingen beheren, etc. Het vraagt veel extra en eigenlijk kun je alles ook al op je iPhone terugvinden.

Batterijduur

Volgens de laatste geruchten kun je de  Watch 2,5 tot 4 uur intensief gebruiken en kom je er met een normaal gebruik ongeveer 19uur mee vooruit. Dit houdt in dat je hem dus geen dag kunt gebruiken in theorie, maar niets is minder waar. Gemiddeld slaap je per dag 8 uur en dan kan perfect de Apple Watch opladen, de overige 16 uur kun je naar hartenlust hem gebruiken. Niets mis mee, overigens heeft hij een 'Stand by' tijd van 3 dagen.

Onze mening
Wij zelf vermoeden dat de  Watch een succes gaat worden, Apple heeft de smartwatch (die toch al enige jaren meegaat) een nieuwe betekenis kunnen geven. Je kan hem personaliseren, het is een echt accessoire en niet zomaar een hoop techniek rond je pols. De functies nu zijn leuk, maar nog niet echt bijzonder. Waarschijnlijk zal de tweede generatie nog meer sensoren bevatten waardoor je nog veel meer analyses kunt uitvoeren. De Apple Watch gaat je iPhone nog gebruiksvriendelijker maken en meer interactie geven met de moderne wereld.


Reacties


 • Willem

  9 februari 2015 om 1:01

  De iWatch gaat een ware hype worden. De iPhone6(+) is zelfs tegen de verwachtingen van Apple in veel succesvoller dan verwacht. Apple doet een paar dingen heel zorgvuldig, dat is de duurzaamheid, een zeer goede software ontwikkeling gericht op lange termijn en een uitstekende marketing. Met de accu innovatie als wind in de rug moet dat lukken. Bovendien zijn er voldoende koopkrachtige consumenten die dit gadget als statussymbool zullen aanschaffen ook al vallen de prestaties enigszins tegen. We hoeven alleen maar even terug te kijken naar het succes van de Macbook, iPad en iPhone, een goed geprogrammeerde succesformule.

 • ice

  18 februari 2015 om 21:27

  nog 1

  hij is niet waterdicht !!!!!

 • dieenegek

  25 februari 2015 om 13:55

  hoezo moet het waterdicht zijn bijna geen horloges zijn waterdicht je gaat toch ook niet zwemmen et een iphone

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!