11 juli 2013

iFunJe privacy is veilig in de toekomstige chatdienst ‘Hemlis’

hemlis appAls we het mogen geloven worden we allemaal en overal bespioneerd. Op straat, in de plaatselijke supermarkt, op vakantie en ja hoor ook online. Heel wat mensen zijn 'ongerust' omtrent hun privacy, nu volgens de geruchten Apple, Google en Microsoft data verzameld en doorspeelt naar overheidsinstanties enzovoorts.

Daarom heeft Peter Sunde, medeoprichter van torrentwebsite The Pirate Bay, een chatdienst ontworpen die de privacy garandeert. Alle berichten, contacten en persoonsgegevens worden beschermt en zullen volgens hem nooit aan derde worden doorgespeeld. De chatdienst zal de naam Hemlis (geheim in het Zweeds) heten en zal waarschijnlijkheid snel worden gelanceerd.

De chatdienst had $100.000 nodig om verder te ontwikkelen, maar dit bedrag hebben ze al lang verzameld doormiddel van crowdfunding. Bovendien ziet de dienst er prachtig uit, dit en nog veel meer kun je in onderstaande video bekijken.


Reacties


  • Mark

    11 juli 2013 om 20:57

    Het zijn wel meer dan geruchten, hoor. Ik zou het eerder feiten noemen. En uit de reacties van Apple, Google en co. kun je alleen maar opmaken dat ze, hoewel waarschijnlijk niet uit vrije wil, meewerken aan het delen van de informatie. Hun ontkenningen zijn altijd in de trant van: ‘wij bieden geen directe toegang tot informatie.’ Dat kun je niet anders opvatten dan dat er volop informatie wordt gedeeld, maar dat er door overheidsinstanties eerst nog naar moet worden gevraagd.

    On topic: Hemlis lijkt me een prima ontwikkeling, maar ik vrees dat de meeste andere mensen minder om hun privacy geven dan ik en dat ik de enige gebruiker in mijn vriendengroep zal blijken te zijn.

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!