2 februari 2013

Download de nieuwe appletips.nl app! DOWNLOAD GRATIS

iFunMaandag test de overheid voor het eerst NL-Alert

NL-AlertJe komt er niet meer omheen, de reclame over NL-Alert op radio, tv en in de krant die iedereen op de hoogte brengt voor de nieuwe waarschuwingsdienst van de overheid. Aanstaande maandag rond 12:00 uur zal voor het eerst deze dient landelijk getest worden.

Dit houdt in dat je een bericht zal ontvangen op je telefoon via het netwerk met een test-boodschap. Deze techniek heeft de naam Cellbroadcasting. Opvallend genoeg zal de iPhone deze dienst niet ondersteunen, raar want in iOS 6 heeft Apple voor de USA en sommige andere landen namelijk een 'Goverment alarm' geïntegreerd, net zo'n dienst als NL-Alert.

Maar de iPhone is niet het enige toestel, ook bepaalde toestellen van nokia ondersteunen deze dienst niet. De Cellbroadcasting heeft als voordeel dat het geen SMS dienst is en daardoor ook werkt als het gsm-netwerk overbelast is. Uiteraard doet NL-Alert er alles aan om Apple te overtuigen voor deze dienst te ondersteunen in Nederland.Reacties


  • Martin

    2 februari 2013 om 21:12

    Denk wel dat Apple er aan mee werkt op het te ondersteunen. Zit tenslotte al ingebouwd. Al is cell broadcasting ook niet lastig in te bouwen. Maar nieuwe toestellen ondersteunen dit niet meer.

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!