21 april 2014

CarPlayMicrosoft wordt duidelijk geïnspireerd door Apple

Apple-Microsoft-300x300Afgelopen jaren bleef Microsoft een beetje in de jaren 2000 hangen en lijkt nu pas een inhaalbeweging te maken. Dit is vooral te merken aan de nieuwe smartphones en software. Zo hebben ze eerder deze maand twee nieuwe functies aangekondigd genaamd 'Windows in the car' en 'Cortana'.

Beide lijken afgekeken van Apple, zo is 'Windows in the car' een bijna één op één kopie van Carplay. Zo is het mogelijk je smartphone te koppelen aan je auto en deze en vele functies te benaderen via je het Dashboard. In onderstaande video kun de presentatie van 'Windows in the car' bekijken en kun je zelf de vergelijking met Carplay maken.

Uiteraard moet je ook handsfree kunnen communiceren met je Smartphone, daarom heeft Microsoft 'Cortana' ontwikkeld, de Siri van Microsoft. Cortana helpt je uiteraard met het opzoeken van allerhande informatie via Bing, telefoontjes plegen, items aan je agenda toevoegen, berichten versturen, enzovoorts. Bekijk onderstaande video ter verduidelijking van Microsofts nieuwe functie:

Helaas moet Microsoft Siri ook een beetje belachelijk maken. Dat zag je al even in bovenstaande video, maar in onderstaande video's maakt Microsoft wel duidelijk de vergelijking met Siri en haar zogenaamde gebreken.

Het is goed dat de concurrentie massaal deze software aan het ontwikkelen is, dit houdt Apple scherp en dwingt hun Siri door te ontwikkelen. Het wordt dus tijd dat Siri, na 2,5 jaar eindlijk Nederlands gaat spreken en begrijpen.


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: