25 april 2016

Download de nieuwe appletips.nl app! DOWNLOAD GRATIS

iFunNieuwe MacBook Pro tijdens WWDC 2016

MacBook Pro concept rosegoud

Vorige week heeft Apple de MacBook 12-inch voorzien van een update en voorzien van een betere intel Skylake-processor en is deze nu ook verkrijgbaar in roségoud (meer info). Maar hoe zit het met de MacBook Pro?

Volgens de recentste geruchten kunnen we later dit jaar een nieuwe Macbook verwachten met nieuwe scharnieren. Omdat Apple de MacBook Air en 12-inch heeft voorzien van een update kunnen we er vanuit gaan dat de nieuwe scharnieren beschikbaar komen voor de MacBook Pro.

Dunner design door nieuwe scharnieren

Het scharnier zal worden vervaardigd uit metaal. Hierdoor blijft de Pro dun en kan deze zelf nog dunner worden dan het huidige model. Volgens de laatste info zou het bedrijf Amphenol de scharnieren produceren, dit bedrijf maakt bijvoorbeeld deze onderdelen ook voor de Microsoft Surface Pro.

MacBook Pro concept gemaakt door Martin Hajek, scharnieren ontbreken

Afbeelding is een concept van Martin Hajek

Nieuwe MacBook Pro tijdens WWDC

Vorige week heeft Apple officieel bekend gemaakt dat het WWDC van 13 tot 17 juni gehouden wordt. Volgens een gerucht zal Apple tijdens de presentatie op het WWDC de nieuwe MacBook Pro uit de doeken doet.

De nieuwe MacBook Pro zal dunner zijn dan het huidige model en is te vergelijken met de MacBook 12-inch. Zo zal de Pro-versie verkrijgbaar zijn in de kleuren spacegrijs, zilver, goud en roségoud, beschikt over één of meerdere USB-C aansluitingen en krijgt betere specificaties.

UPDATE: De nieuwe MacBook Pro wordt pas later dit jaar verwacht, tijdens het WWDC worden er waarschijnlijk geen nieuwe producten aangekondigd.

Lees ook: Apple Watch 2 wordt 40% dunner, aankondiging tijdens WWDCReacties


 • Kor

  25 april 2016 om 16:02

  MacBook Air update? Welke update bedoel je? Het laten vallen van het 8GB 13″ model noem ik geen update. ;-)

  Ik denk dat als we de nieuwe Pro modellen te zien krijgen dat het dan misschien duidelijk wordt wat er met de Air gaat gebeuren. Als er een nieuwe 13″ Pro komt met het gewicht van de huidige Air, dan hou ik me aanbevolen, alleen als ie Space grey is uiteraard.

 • Kor

  25 april 2016 om 19:36

  Correctie, ik bedoel: Het laten vallen van het 4GB model.

 • Rob Vermeulen

  26 april 2016 om 9:33

  Of je nou een 4- of een 8GB Air laat vallen, het is in elk geval te hopen dat de scharnieren dan nog heel zijn.

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!