Menu

3 juli 2016

iFunDurf jij met Siri te praten?

Siri icon voor iOS 9

98 procent van de iPhone-gebruikers heeft ooit wel eens Siri uitgeprobeerd, dat blijkt uit een interessant Amerikaans onderzoek. Twee op de drie gebruikers vraagt regelmatig hulp aan de spraakassistent.

Het meest wordt Siri in de auto gebruikt, maar liefst 62% van de gebruikers raadpleegt Siri in de auto. Maar dat gebeurt zelden in het bijzijn van anderen. Het onderzoekt toont namelijk aan dat slechts 3% Siri in het openbaar gebruikt.

Durf jij met Siri te praten?

Siri wordt vooral thuis gebruikt voor verschillende doeleinden. Snel het weer raadplegen, iets opzoeken, een bericht versturen of contactinformatie raadplegen. Echter wordt Siri vooral voor amusement gebruikt, zo hebben we laatst nog onze populaire pagina ‘Meer dan 50 grappige en leuke Siri commando’s‘ voorzien van een update.

Siri onderzoek

Het is opvallend dat Siri slechts door 3% van de gebruikers in het openbaar wordt gebruikt. Kennelijk vinden we het vreemd om tegen onze iPhone te praten, vreemd want waarom bellen we dan via de luidspreker? Durf jij met Siri in het openbaar te praten?

Meer tips voor Siri

Siri is ontzettend handig, de assistent kan je helpen bij het maken van speciale herinneringen, zoeken in foto’s, relaties toekennen aan contacten, helpen bij het navigeren (kaarten) en meer. Klik hier om alle tips voor Siri te raadplegen. Vanaf macOS Sierra komt Siri ook naar de Mac, in tvOS 10 wordt de Nederlandse Siri geactiveerd op de Apple TV.
Gerelateerde tips:


Reacties


 • Felidae 3 juli 2016 om 15:21

  Siri is een van de eerste dingen die ik uitschakel.
  Zal wel eens leuk zijn maar nuttig is het zeker niet.

 • Chris Laarman 4 juli 2016 om 9:55

  1) Zelf spreek ik niet tegen mijn apparaten. Wel heb ik eind vorig jaar eens iets gevraagd aan mijn smartwatch (Android Wear of Apple Watch, ik heb beide).

  2) Het ingeschakeld staan van de microfoon lijkt mij zeer nadelig voor de accuduur.

  3) Voor allerlei gehandicapten kan spraakbesturing heel nuttig zijn. Vraag twee is wel, of zij zich de aanschaf van allerlei voor hen nuttig spul kunnen veroorloven.

 • Dennis 4 juli 2016 om 17:35

  Durf ik het ja maar wil ik het nee, en bellen via de luidspreker doe ik ook niet in openbaar buiten.
  Als ik nou bij iemand ben en iemand wil meeluisteren, maar anders bel ik gewoon via de normale manier.

  Tel hoeft niet van alles te beluisteren van mij, en van alles op te zoeken.
  Als ik iets wil weten open ik safari en en zoek ik, ik heb ook al heel lang uitgeschakeld.

  Siri doet het niet eens meer bij mij ook, ook al schakel ik hem in niks.
  Je ziet hem dan luisteren maar reageren doet die niet meer, zal wel foutje zijn in software :P.

Een reactie toevoegen: