7 oktober 2017

iFunSnelheidstest: iPhone 7 Plus neemt het op tegen de iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus

Apple heeft dit jaar drie nieuwe iPhones uitgebracht, de iPhone 8 (Plus) die nu al te koop zijn en de iPhone X later dit jaar. De iPhones hebben een A11 Bionic chip die niet alleen energiezuiniger is, maar ook nog eens veel sneller dan de A10 chip in de iPhone 7 (Plus).

In de video van EverythingApplePro neemt de iPhone 8 Plus het op tegen de iPhone 7 Plus. Uit de test blijkt dat het snelheidsverschil tussen de twee iPhones eigenlijk kleiner is dan verwacht.

Snelheidstest tussen iPhone 8 Plus en iPhone 7 Plus

Uiteraard test Apple de iPhones altijd in gunstige omstandigheden. Op basis daarvan worden dan ook de cijfers samengesteld voor ondermeer de batterijduur en de snelheid van de processor. In het dagelijks leven kan dit verschillen. Vooral omdat iedere gebruiker anders is.

a 10 processor iPhone 7

Toch is er iets opvallends aan de hand, de iPhone 8 Plus is opeens een minuut trager dan de iPhone 7. De achterstand heeft de iPhone opgelopen tijdens het bewerken van een video in een app van derden. Wellicht heeft deze ontwikkelaar de app nog niet op tijd kunnen optimaliseren voor de nieuwe chip en iPhone.

Bij andere apps en taken zoals het herstarten van de iPhone is de iPhone 8 vaak het snelst, maar het verschil is klein. Bekijk onderstaande video voor de snelheidstest tussen de iPhones te bekijken.

Bekijk ook: iPhone 8 buig-, vuur- en krastest


Reacties


 • escom

  7 oktober 2017 om 22:49

  Als die 8 minder snel is dan de 7 , terwijl Apple het product verkoopt als veel sneller , kan men dan Apple geen proces aandoen wegens bedrieglijke reclame?

 • jvh

  8 oktober 2017 om 12:54

  Ik kan je verzekeren dat mijn 8 plus sneller is dan een 7 plus en de camera is ook een pak beter.

  Misschien kan je de maker van deze questieuze app een proces aandoen indien je je daar beter bij voelt.

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!