23 januari 2017

iOS 10iOS 10.2.1, macOS Sierra 10.12.3 en watchOS 3.1.3 nu beschikbaar

ios 10.2 logo

Apple heeft vandaag iOS 10.2.1, watchOS 3.1.3 en tvOS 10.1.1 uitgebracht voor iPhone, iPad, iPod Touch, Apple Watch en Apple TV 4. De updates zijn vooral gericht op het oplossen van problemen en bugs. Daarnaast kun je ook macOS Sierra 10.12.3 downloaden en installeren voor de Mac.

De software-updates bevatten geen nieuwe functies, maar er worden wel enkele vervelende problemen opgelost. Zo wordt het batterijprobleem van de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar opgelost, de oorzaak was Safari.

Lees ook: Alle tips voor voor iOS 10, klik hier voor het overzicht

iOS 10.2.1 update nu te downloaden

Je kunt iOS 10.2.1 downloaden en installeren vanaf je iPhone, iPad en iPod Touch via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Software-update. Wie veel problemen heeft met iOS 10 raden wij aan om iOS 10.2.1 via iTunes te installeren, waarom lees je hier terug.

ios 10.2 beta 1, voorbeelden

Wanneer er geen update wordt gevonden is dit een teken dat het erg druk is op de download servers van Apple en zul je nog even geduld moeten hebben.

macOS Sierra 10.12.3 nu beschikbaar

De nieuwe MacBook Pro had niet de beloofde batterijduur waarmee Apple de laptop promoot. Dit is vooral te wijten aan een bug in Safari, deze is nu naar eigen zeggen opgelost. Daarnaast toont macOS vanaf nu ook extra tips met betrekking tot de batterijduur. Zo kun je de boodschap krijgen dat het scherm veel stroom verbuikt. Verder bevat 10.12.3 enkele kleine aanpassingen en worden problemen opgelost.

De update voor macOS Sierra is gratis te downloaden in de Mac App Store, navigeer naar het tabblad ‘Updates’ en klik op ‘update’. Heb je macOS Sierra nog niet geïnstalleerd? Dan kun je deze direct met de recentste update installeren.

watchOS 3.1.3 en tvOS 10.1.1 software-update

Ook tvOS 10.1.1 lost enkele vervelende bugs op zodat alles soepel verloopt op je Apple TV 4. Standaard wordt de update automatisch geïnstalleerd (later op de avond), maar je kunt deze nu ook handmatig bijwerken. Dit doe je via Instellingen ▸ Systeem ▸ Software-updates ▸ Werk software bij. Vervolgens selecteer je 'Download en installeer'. Wil je de update liever later installeren kies dan voor 'Werk later bij'. De instellingen voor software-updates kun je overigens wijzigen via Instellingen ▸ Systeem ▸ Software-updates ▸ schakel hier de optie 'Werk automatisch bij' in of uit.

tvOS 1.0.1 update

WatchOS 3.1.3 is vooral een kleine update die enkele bugs oplost en moet de Apple Watch nog stabieler maken. Nieuwe functies lijken niet zijn toegevoegd. De update voor de Apple Watch vind je terug in de gelijknamige applicatie op je iPhone ▸ Mijn Watch ▸ Algemeen ▸ Software-update.

Eind vorig jaar had Apple de software-update voor watchOS 3.1.1 teruggedraaid, er ontstonden problemen met de Apple Watch series 2. De update kon ervoor zorgen dat de Watch vastliep en niet meer te gebruiken was (bricked). Deze update is de eerste sinds dit probleem.

Lees ook: Haal meer uit je Apple Watch met deze tips

Sinds de lancering van iOS 10, macOS Sierra, tvOS 10 en watchOS 3 vind je hier op appletips dagelijks meerdere tips terug over de nieuwe software. Je kunt ons op verschillende manieren volgen, het eenvoudigste is dagelijks onze website bezoeken. Verder kun je ons volgen op Twitter, Facebook en Google+ of accepteer onze Safari push notificaties.Reacties


 • Y

  24 januari 2017 om 16:16

  Helaas is tegelijkertijd met deze update de helderheid van mijn iPhone 6s met zeker de helft gezakt tov de vorige update. Zijn er meerdere mensen met ditzelfde probleem?

  Het ‘Verminder Witpunt’ staat overigens gewoon uit op mijn toestel.

 • Ron Godthelp

  24 januari 2017 om 22:20

  Sinds de update telt de health app geen stappen meer

 • Wesley Fabry

  25 januari 2017 om 10:23

  @Y de helderheid kan worden aangepast via Instellingen ▸ Beeldscherm en helderheid

  @Ron controleer even of bij Instellingen ▸ Privacy ▸ Beweging en conditie ▸ alles is ingeschakeld

 • Y

  25 januari 2017 om 10:51

  @ Wesley

  Ja dat begrijp ik :) Had het even anders moeten verwoorden.
  De maximale helderheid is niet meer zoals het was tov de vorige update. Het balkje kan niet meer verder naar rechts verschoven worden.

 • Hovel

  3 februari 2017 om 13:18

  Na de installatie van IOS 10.2.1 op mijn ipad air2 kan ik geen verbinding meer maken met mijn Unify wireless accesspoint. Ik kan nog well verbinden met de wireless router. Dit probleem deed zich al voor twee versies terug en was opgelost met de vorige versie. nu is het dus weer prijs.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!