16 maart 2017

BETAZevende publieke beta iOS 10.3 en macOS Sierra 10.12.4 nu beschikbaar

iOS 10.3 logo

Apple heeft de zevende publieke beta van iOS 10.3 en macOS Sierra 10.12.4 beschikbaar gesteld. Ontwikkelaars kunnen ook iOS 10.3 beta 7 en macOS 10.12.4 beta 7 downloaden. watchOS 3.2 beta en tvOS 10.2 beta hebben geen zevende beta gekregen, ontwikkelaars kunnen wel sinds eerder deze week beta 6 downloaden van watchOS 3.2 en tvOS 10.2. De uiteindelijke release wordt in later deze maand verwacht.

Voor iOS zijn de grote vernieuwing beperkt, macOS Sierra 10.12.4 daarentegen heeft Night Shift gekregen. Goed om te weten: downgraden van iOS 10.3 is niet mogelijk door het APFS! Daarom raden we aan de beta's alleen te installeren op apparaten die je niet dagelijks gebruikt. Bij problemen kan een volledige herstel van je toestel noodzakelijk zijn.

Ben je aangemeld als beta-tester? Dan kun je iOS 10.3 beta 7 downloaden en installeren vanaf je iPhone, iPad en iPod Touch via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Software-update of via iTunes. Klik hier voor meer informatie over het update op andere apparaten.

Wat is er nieuw in iOS 10.3 beta 7 en macOS Sierra 10.12.4 beta 7?

Helaas bevat deze beta slechts enkele verbeteringen ten opzichte van de vorige versie. Apple heeft geen nieuwe functies of opties toegevoegd aan deze testversie. Vanaf iOS 10.3 maakt iOS maakt gebruik van het verbeterde Apple File System (APFS), het bestandssysteem dat voor de communicatie zorgt tussen hard- en software. Een goede verbetering voor zowel de hardware en software (meer info).

ios 10.3 beta 7

Voor macOS Sierra zijn er ook geen nieuwe opties toegevoegd in deze testversie, wel kunnen we vanaf 10.12.4 gebruikmaken van Night Shift op de Mac. De optie kennen we van iOS en zorgt voor minder blauw licht in de avonduren. De optie is te activeren via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beelscherm ▸ Night Shift of via het berichtencentrum.

Lees ook: Alle nieuwe opties in iOS 10.3, macOS Sierra 10.12.4 en watchOS 3.2

Aanmelden voor publieke beta's voor iOS 10 en macOS Sierra

Door in te loggen met je Apple ID op deze pagina is het mogelijk om je aan te melden voor de publieke beta’s. Hoe je de beta's installeert op jouw iPhone, iPad, iPod Touch of Mac lees je hier, samen met extra informatie, terug.

Lees alles over de nieuwe software-updates

iOS 10 en macOS Sierra bevatten een hoop nieuwe functies en mogelijkheden. Deze hebben we al uitgebreid besproken en vind je hieronder terug.

Alle tips voor iOS 10
Alle tips voor macOS Sierra

Downgraden niet mogelijk

Let op, na de installatie van iOS 10.3 Beta is het niet meer mogelijk te downgraden naar een vorige versie van iOS. Dit heeft te maken met het nieuwe Apple File System. Zodra je iOS 10.3 hebt geïnstalleerd kun je dus niet meer terug.

Lees ook: Het macOS of iOS beta-programma verlaten (afmelden)

bijgewerkt artikel i.v.m. zevende betaReacties


 • Felidae

  15 maart 2017 om 9:13

  Waar ik me erg aan erger is dat knopje aan de zijkant wat zomaar bij per ongeluk aanraken of door de iPhone in je zak te steken kan verschuiven waardoor de bel uitgeschakeld wordt.
  Erg irritant, Is dat ook uit te schakelen? (Standaard aan?)

 • Wesley Fabry

  15 maart 2017 om 9:21

  @felidae die knop is helaas niet uit te schakelen

 • Edwin

  17 maart 2017 om 9:47

  @Felidae, Het is maar een TIP:
  Ik heb een originele Apple case om mijn iPhone.
  Daardoor ligt het knopje dieper dan het oppervlak van de case.
  Probleem opgelost!
  Maar dan moet je er wel een case eromheen willen hebben.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!