29 oktober 2012

iOS: 10 handige tips voor de iLife apps

Sinds Apple de iLife apps (iPhoto, iMovie en GarageBand) aan iOS heeft toegevoegd is het een bijzonder leuke ervaring om foto's, films en muziek te bewerken op je iPhone, iPod Touch of iPad.

Naast de standaard functies en opties in deze apps zijn er nog tal van verborgen functies en handigheden te ontdekken. Onderstaande tien tips geven je toegang tot extra functies en opties in de iLife iOS applicaties op je iDevice die je waarschijnlijk nog niet waren opgevallen.

iPhoto

• Wanneer je de bestandsnaam van een foto wilt bekijken selecteer je rechtsboven het informatie icoon, te herkennen aan de (i). Wanneer je boven de datum tapt zal dit veld veranderen in de bestandsnaam van de foto.

• Tijdens het bewerken van een foto kun je het vergrootglas inschakelen. Tap hiervoor met twee vingers op de foto en houdt deze enkele momenten vast. Het vergrootglas zal automatisch verschijnen.

• Om meerdere foto's te openen en te bewerken selecteer je in de navigatiekolom één foto vervolgens kun je een tweede foto openen door gedurende enkele momenten de foto te selecteren. Automatisch zal de foto worden geopend, dit kun je herhalen om meerdere foto's te selecteren.

• Wanneer je gebruik maakt van het 'Artistiek' effect kun je door met één vinger te tappen en te slepen het effect verplaatsen. Dit kun je ook gebruiken wanneer de 'Tilt-shift' functie is ingeschakeld.

iMovie

• Met behulp van een knijpbeweging in het centrum van het video-project is het mogelijk in of uit te zoomen.

• Om een video in te korten volstaat het om het project te selecteren. Op het begin en einde van het project verschijnt er nu een geel bolletje aan het begin en einde. Door deze naar het midden te slepen kun je een project inkorten.

• Wanneer je een foto wilt toevoegen aan een bestaand project open je de fotobibliotheek (tap op de twee rechthoeken naast de muzieknoot) en selecteer je de gewenste foto. Door enkele momenten op de foto te tappen en deze vast te houden opent zich er rechts een voorvertoning van de foto.

GarageBand

• Om snel te kunnen switchen tussen de verschillende instrumenten volstaat het om enige momenten éénmalig te tappen en vast te houden op de instrumenten-knop. Er opent zich vervolgens een pop-up venster met alle beschikbare instrumenten.

• In plaats van een abrupt einde van een muzieknummer kun je er ook voor kiezen deze mooi te laten 'uitfaden'. Open hiervoor het nummer en tap rechtsboven op het icoon met de steeksleutel. Schakel vervolgens de optie 'Uitfaden' in.

• Wanneer je een bepaald gedeelte van een nummer wilt dupliceren kun je er voor kiezen deze te kopiëren. Dit doe je door twee keer te tappen op het nummer en vervolgens de optie 'kopieer' te selecteren. Wanneer je een gedeelte wilt herhalen volstaat het de optie 'herhaal' te selecteren. Dit bespaart het nodige knip en plak werk.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store


iMovie
iMovieCategorie: Photo & Video, Lifestyle
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
iPad & iPhone  4+  667 MB DOWNLOAD GRATIS

GarageBand
GarageBandCategorie: Music, Lifestyle
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
iPad & iPhone  4+  1619 MB DOWNLOAD GRATIS

Screencast:Reacties


 • michel

  29 oktober 2012 om 9:51

  Met de tips van iPhoto en iMovie ben ik wel blij mee.

 • philip

  29 oktober 2012 om 10:01

  Hoe komen jullie aan de mac versie van iLife voor iOS?

 • Yamatsan

  29 oktober 2012 om 17:10

  Dat is niet een Mac versie van iLife voor IOS, maar het beeld van de iPad.
  Ik heb verder geen idee hoe ze het beeld van de iPad op de Mac hebben gekregen maar het is wel mogelijk.

 • BartO

  29 oktober 2012 om 17:21

  @Yamatsan: Aan de hand ven het programma is het fluitje van een cent… REFLECTION (én met enige handigheid gratis) mvg B

 • philip

  29 oktober 2012 om 17:32

  Maar hoe heet dat programma dan?

 • Jan Willemsen

  7 december 2012 om 12:17

  iPhoto werkt prima in combinatie met Facebook. Maar weet iemand of ik ook 2 facebook-accounts vanuit iPhoto kan ‘bedienen’? Mijn vrouw en ik maken beide gebruik van onze Mac maar hebben wel beiden een FB-account.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!