22 juni 2017

BETATweede beta iOS 11, macOS High Sierra, watchOS 4 en tvOS 11 nu beschikbaar

iOS 11 beta

Apple heeft de tweede beta van iOS 11, macOS High Sierra 10.13, watchOS 4 en tvOS 11 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. De update bevat een aantal nieuwe opties die in de eerste versie nog niet beschikbaar waren. De publieke beta is nog niet beschikbaar, deze komt waarschijnlijk volgende week.

De nieuwe software-updates, dit dit najaar verschijnen, bevatten een hoop nieuwe functies. iOS 11 krijgt ondermeer een nieuw bedieningspaneel en maakt macOS High Sierra gebruik van het nieuwe Apple File System (APFS), het bestandssysteem dat voor de communicatie zorgt tussen hard- en software. We raden aan de beta's alleen te installeren op apparaten die je niet dagelijks gebruikt. Bij problemen kan een volledige herstel van je toestel noodzakelijk zijn.

Ontwikkelaars kunnen de iOS 11 beta-update installeren vanaf je iPhone, iPad en iPod Touch via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Software-update of via iTunes. Klik hier voor meer informatie over het update op andere apparaten.

Wat is er nieuw in iOS 11 beta 2 en de overige beta-updates?

Uiteraard worden een hoop bugs en problemen opgelost in deze updates, vooralsnog zijn er geen nieuwe opties of instellingen ontdekt in macOS High Sierra beta 2, tvOS 11 beta 2 en watchOS 4 beta 2. In de tweede versie van iOS 11 beta zijn er echter wel een aantal nieuwe opties en mogelijkheden geactiveerd.

iOS 11 beta 1

Nieuw in iOS 11 beta 2
• Niet storen tijdens het rijden geactiveerd
• Het bedieningspaneel kan in apps uitgeschakeld worden
• Optie om alleen recent gebruikte apps te tonen in het Dock op een iPad
• In het deel-menu kun je nu kiezen voor een item te bewaren in Bestanden
• Aandenkens heet nu 'Terugblikken'

Lees ook: Alle nieuwe opties in iOS 11

Aanmelden voor publieke beta's voor iOS 11, macOS High Sierra en tvOS 11

Door in te loggen met je Apple ID op deze pagina is het mogelijk om je aan te melden voor de publieke beta’s. Hoe je de beta's installeert op jouw iPhone, iPad, iPod Touch of Mac lees je hier, samen met extra informatie, terug.

Lees alles over de nieuwe software-updates

iOS 11, macOS High Sierra, watchOS 4 en tvOS 11 bevatten een hoop nieuwe functies en mogelijkheden. Deze hebben we al uitgebreid besproken en vind je hieronder terug.

Alle tips voor iOS 11
Alle tips voor macOS High Sierra
Meer informatie over watchOS 4 en tvOS 11

iOS 11 en macOS downgraden

Mocht je problemen hebben met de beta dan kun je ervoor kiezen om de beta-versie te verwijderen en terug te gaan naar de laatste officiële versie. Gelukkig kun je eenvoudig iOS 11 downgraden en teruggaan naar de vorige versie van macOS.

Lees ook: Het macOS of iOS beta-programma verlaten (afmelden)Reacties


 • Cloverfield

  22 juni 2017 om 11:48

  Hoe zit het nu precies? Ik heb nu de developer bèta. Hoe verschilt dit met de public?

 • Wesley Fabry

  22 juni 2017 om 12:06

  Publieke beta’s, zeker van een grote update zoals nu, zijn stabieler en bevatten soms bepaalde opties en functies niet.

 • Luka Dezuttere

  22 juni 2017 om 12:58

  Is het mogelijk om een backup te maken van mijn iPhone (iOS 10), de publieke bèta (wanneer deze beschikbaar is) te installeren en daarna de backup terug te zetten zonder ook maar iets te verliezen?

  MVG
  Luka

 • Wesley Fabry

  22 juni 2017 om 13:37

  @luka in theorie wel, maar de praktijk moet dat bevestigen.

 • Luka Dezuttere

  22 juni 2017 om 14:50

  @Wesley Bedankt voor je antwoord. Ik zie er al naar uit om alle artikels over de publieke bètas te lezen!

 • Philip

  23 juni 2017 om 22:15

  @Luka, mijn ervaring met iOS 10 public beta destijds was wel dat je bij het terugzetten van de back-up heel wat kwijt bent, namelijk alle in-app informatie zoals health en dergelijke waren weg. In principe zet je de info terug zoals die op het moment van de back-up is opgeslagen, maar alles wat je ondertussen bij het gebruik van de beta opbouwt aan gegevens dat ben je uiteraard kwijt

Een reactie toevoegen: