16 maart 2011

Foto’s importeren met de camera connector

De Camera Connection Kit voor de iPad bestaat uit twee adapters die op de universele 30 pins connector aan de onderzijde van de iPad kan worden bevestigd.

Met de SD Card adapter kunnen foto's direct vanaf een geheugenkaart geïmporteerd worden op de iPad. De Camera Connector geeft je de mogelijkheid om met behulp van een USB kabel een digitale camera aan te sluiten op de iPad. De aangesloten digitale camera dient één van de volgende transfermodes te ondersteunen: PTP, Pictbridge of Mass Storage.

In iOS 4.3 is er een extra functionaliteit aan de Camera Connector toegevoegd. Het is namelijk mogelijk om met behulp van de Camera Connector en de standaard USB synchronisatie kabel de foto's en video's van een iPhone 4 te importeren. Zover ik weet, was dit nog niet mogelijk in de eerdere versies van iOS (maar ik kan het mis hebben).

Dit is een hele handige optie wanneer je op reis bent en gebruik maakt van iMovie op je iPad (2). Je kunt heel eenvoudig de video's en/of foto's importeren en daarna samenvoegen tot een leuk reisfilmpje. Vanzelfsprekend is dit ook mogelijk op de iPhone 4 maar het grote iPad scherm werkt net iets fijner wanneer je een filmpje wilt bewerken met iMovie.

De werking is uiterst simpel, plug de Camera Connector in je iPad en sluit hierop je iPhone met de USB synchronisatie kabel aan. Automatisch wordt op de iPad de Foto's app gestart en kun je de gewenste foto's en video's selecteren die geïmporteerd moeten worden naar de fotorol van je iPad.Reacties


 • Jeffrey

  16 maart 2011 om 9:06

  Klopt dit werkt echt super.Maar inderdaad het werkte al geruime tijd.
  Dit is de reden waarom ik vorig jaar al een usb connector had gekocht.

 • JesseV

  16 maart 2011 om 9:18

  dit werkte inderdaad al met mijn iPhone 3g maar sinds het weekend werkt dit ook met mijn vaders nokia(model wannabee blackberry)

 • Loek

  16 maart 2011 om 9:33

  Oktober verleden jaar al gebruikt met iPhone4. Werkte perfect. Op vakantie een camera dock connector gekocht. En we konden weer verder filmen met de iPhone.

 • Edwin

  16 maart 2011 om 9:46

  het grappige is dat de usb connector ook voor andere zaken te gebruiken is. Zo werken veel usb-midi-converters ook. Daardoor kun je een midi-keyboard aansluiten om muziek te spelen in Garageband. Of rechtstreeks een keyboard met usb aansluiting.

 • Christophe Jacob

  16 maart 2011 om 10:06

  Is er dan een mogelijkheid ( eventueel via jailbreak ) om die Dock connector ook te koppelen met een iPhone 4 (iOS 4.2.1), want nu krijg ik nog een foutmelding dat de accessories niet wordt ondersteund.

 • Eduard

  16 maart 2011 om 11:48

  Jammer genoeg werkt de nieuwe iMovie app niet op de ‘oude’ iPad. Met de camera connection kit de video’s van je iPhone4 overzetten en bewerken op het grote scherm van de iPad dat zou mooi zijn.

 • Richard IJzermans

  16 maart 2011 om 11:50

  @Eduard: iMovie is met behulp van een trucje wel te installeren op de iPad (1)
  http://www.appletips.nl/imovie-installeren-op-een-ipad-eerste-generatie/

 • Brecht

  16 maart 2011 om 11:59

  Kan je ook muziek op een usb stick (of sd kaart) zetten en er via de connection kit en een app naar luisteren?

 • karel-willem

  16 maart 2011 om 19:11

  Ja, dat kan…. mits je gebruik makt van een jailbreak.

  Hetzelfde trucje met films die je dan rechtstreeks vanaf de stick of kaart kan bekijken.

 • Robbert

  16 maart 2011 om 19:25

  Iemand die alleen de USB connector gebruikt en de SDkaart lezer niet en wil verkopen? (andersom mag ook)

 • Dusty

  16 maart 2011 om 20:10

  Gaat het hier om dezelfde camera-connector die je ook kunt aansluiten op de iPod (photo) ?

  Als dit zo is, dan zou ik mijn huidige connector ook kunnen gebruiken voor mijn toekomstige (nog aan te schaffen……) iPad2.

 • adriaantje

  28 juli 2011 om 18:21

  En groot minpunt is nochtans dat al de foto’s naar de fotorol gaan, en geen mappen kunnen aangemaakt worden.
  Wordt onoverzichtelijk.

 • Goort

  2 februari 2013 om 18:32

  Wie kan mij vertellen waarom de recht opstaande foto,s die ik probeer te importeren via de connectiekit niet overgenomen worden? Er staan dan een rood uitroepteken bij.

 • Herman

  2 maart 2013 om 16:51

  Goort: dat probleem heb ik ook, ik kan er geen enkele oplossing voor vinden, dus ik hoop dat iemand dit leest en een antwoord weet:
  Waarom kan ik geen foto’s in “portrait” modus importeren?

 • Bart

  6 maart 2013 om 13:32

  Ik heb dat probleempje met dat rood uitroepteken ook. Alleen krijg ik dit als ik RAW-bestanden vanaf mijn Canon wil importeren. Met jpg’s vanaf hetzelfde toestel lukt het wel.
  Is er al enige verklaring hiervoor te vinden?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!