17 maart 2011

iTunes machtigingen

iTunesWanneer je DRM content hebt gekocht in de iTunes music store (iTMS) dan kan je deze afspelen op een computer of ander device als je deze autoriseert met het iTunes Store account waarmee de content is aangekocht.

Tot maximaal 5 computers kunnen worden gemachtigd (1) voor het afspelen van de aangekochte muziek of videos. Volgens de Nederlandse wetgeving dienen alle computers die je een machtiging verleend te behoren aan leden van hetzelfde huishouden.

Als je een Mac doorverkoopt dan is het raadzaam om voor de verkoop de iTunes autorisatie van de Mac in te trekken. Je kan de machtiging intrekken doormiddel van de iTunes menu optie: StoreTrek machtiging computer in... (2). Het is niet mogelijk om op een andere manier de machtiging van een Mac in te trekken. Zorg er dus voor dat je dit uitvoert voordat dat je hem doorverkoopt!

Wanneer je 5 computers hebt gemachtigd dan is de limiet van machtigingen bereikt. Op dat moment krijg je in iTunes ▸ StoreToon mijn account (3) de mogelijkheid om alle machtigingen te verwijderen. Hierdoor worden ook alle eventueel vergeten machtigingen verwijderd.

Maar let op! deze optie kan je maar 1 keer per jaar gebruiken!Reacties


 • Eddie_L

  17 maart 2011 om 9:03

  En als je je Mac voor verkoop opnieuw installeerd?

 • Eddy

  17 maart 2011 om 9:23

  [quote]
  Het is niet mogelijk om op een andere manier de machtiging van een Mac in te trekken.
  [/quote]

  [quote]
  de mogelijkheid om alle machtigingen te verwijderen
  [/quote]

  Beetje tegenstrijdig… maar wel fijn om te weten dat het toch kan :)

 • Ruud P

  17 maart 2011 om 9:42

  Wat moet je doen wanneer je binnen je huishouden meer dan 5 mac’s hebt?

  Is een machtiging gekoppeld aan de hardware of aan de combinatie hardware user account? Dus moet ik een Mac met 2 user accounts 2 keer machtigen?

 • Eddy

  17 maart 2011 om 9:44

  @ruud…
  Als je in 1 huis 5 mac’s hebt.. heb je vast ook wel 2 creditcards en anders synchroniseer je maar even 1 verdieping lager :p

 • Ruud P

  17 maart 2011 om 14:26

  @ Eddy,

  Het synchroniseren is niet zo zeer een issue. Wat wel een issue is, is thuisdeling. Bij meer dan 5 PC’s kan niet niet meer gebruik maken van thuisdeling.
  Op mijn MacBook van het werk draai ik SL en W7 onder bootcamp. Voor iTunes moet ik de laptop 2x machtigen wil ik onder beide OS gebruik maken van thuisdeling.

 • Thor

  17 maart 2011 om 16:27

  En wat als je PC al geherinstalleerd is, opnieuw gemachtigd, weer geherinstalleerd? + een totaal kapotte laptop? Ik ben al 3 machtigingen kwijt :( of kun je ze echt ergens online resetten ofz?

 • Richard

  17 maart 2011 om 20:25

  ik heb de iTunes/Apple help desk een mail gestuurd met de vraag alles te resetten omdat is 4 maanden moest wachten voordat alles door mij zelf gereset kon worden. Dat heeft men netjes gedaan.

 • robiebab

  7 juni 2011 om 19:25

  Het is wel mogelijk om je machtigingen te verwijderen zonder de hardware in bezit te hebben
  open itunes
  ga naar store->toon mijn account->login scherm

 • xxxx

  13 juni 2011 om 11:54

  mijn computer is gemachtigd, maar ik kan mijn muziek niet overzetten op mijn ipod, hij synchroniseert niet meer.

 • ferhan

  28 juli 2017 om 0:39

  Beste, ik wil van mijn icloud fotos verwijderen maar die zegt dat ik niet gemachtigd ben om te verwijderen. Terwijl het mijn telefoon is en mijn icloud opslag. Ik heb de nodige fotos opgeslagen ergens anders en ik wil die fotos op alle apparaten verwijderen, hoe kan ik dit doen?

 • Wesley Fabry

  28 juli 2017 om 10:50

  @ferhan het verwijderen van je iCloud-foto’s kun je doen op deze manier: https://www.appletips.nl/fotos-verwijderen-icloud-fotobibliotheek/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!