Menu

26 november 2016

Alle foto’s verwijderen uit iCloud-fotobibliotheek

foto iOS app

Misschien maak je wel gebruik van iCloud-fotobibliotheek maar wil je daar liever mee stoppen. Veel Apple gebruikers willen immers niet betalen voor hun iCloud-opslag. Door de fotobibliotheek is al snel de gratis 5 GB verbruikt.

Gelukkig kun je iCloud-fotobibliotheek veilig uitschakelen, maar wie dit doet zal ongetwijfeld al gemerkt hebben dat de foto’s nog in iCloud aanwezig blijven. Natuurlijk kun je de foto’s definitief verwijderen om zo de gebruikte opslagruimte vrij te maken.

De foto’s kun je op twee manieren verwijderen, via iOS of OS X (macOS). Voor je de foto’s en video’s definitief gaat verwijderen moet je eerst deze stappen volgen om de foto’s te downloaden en te bewaren. Doe je dit niet, dan zullen de foto’s voor altijd verdwenen zijn.

Foto’s en video’s verwijderen uit iCloud-fotobibliotheek via iOS

• Open ‘Instellingen’
• Navigeer naar iCloud ▸ Opslag
• Tik op ‘Beheer opslag’
• Open ‘iCloud-fotobibliotheek’
• Tik op ‘Uitschakelen en wissen’

Binnen 30 dagen worden alle foto’s online gewist, mocht je de eerder aangegeven stappen nog niet hebben gevolgd dan kun je dit gedurende deze 30 dagen nog doen om je foto’s veilig te stellen. De gebruikte opslagruimte komt wel per direct beschikbaar. Vanaf nu kun je de Foto’s applicatie lokaal gebruiken zonder dat de foto’s worden geupload naar iCloud.

Alle foto's en video's verwijderen uit iCloud-fotobibliotheek

Foto’s en video’s verwijderen uit iCloud via OS X (macOS)

• Open Systeemvoorkeuren via:  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar ‘iCloud’
• Klik onderaan naast de balk op ‘Beheer’
• Open ‘Fotobibliotheek’
• Klik in het pop-up venster op ‘Uitschakelen en verwijderen’.

Ook hier zal na 30 dagen alle foto’s online worden gewist. Mocht je de eerder aangegeven stappen nog niet hebben gevolgd om je foto’s veilig te stellen, dan kun je dit nu nog doen. De gebruikte opslagruimte komt wel per direct beschikbaar. Vanaf nu kun je de Foto’s applicatie lokaal gebruiken zonder dat de foto’s worden geupload naar iCloud.

Lees ook: iCloud-opslag uitbreiden, downgraden of aanpassen

Bijgewerkt artikel, origineel van 18/07/16







Reacties


  • Noяb 26 november 2016 om 16:13

    De ‘bib’ verwijderen was voor mij het begin van ruimtebesparing.
    De ‘steam’ heb ik aan laten staan. Nu krijg ik ze wel via de tel naar de Pad en Mac.

Een reactie toevoegen: