26 november 2016

Sim only: Wat is het en wat zijn de voordelen?

simkaart en sim only

Misschien heb je nog steeds een abonnement met toestel bij je provider. Hierdoor heb je voor een vast bedrag per maand recht op een bundel en toestel. Misschien zit je erover na te denken om over te schakelen op sim only. Dit zijn 'losse' abonnementen zonder een toestel.

Omdat de kosten per maand lager zijn dan bij een sim only abonnement kun je hier beter voor kiezen wanneer je maandelijks wilt besparen. Je krijgt dan geen toestel en je zal dus zelf een iPhone of andere smartphone moeten aanschaffen.

Wat is het voordeel van sim only?

Een sim only abonnement is over het algemeen goedkoper dan een soortgelijk abonnement met toestel. Beide abonnementen bevatten immers vaak dezelfde voordelen. Denk hierbij aan 2GB internet of 100 belminuten. Bij een abonnement met toestel moet de provider de smartphone uiteraard ook terugverdienen. Daarom zijn de maandelijkse tarieven hoger dan bij sim only. Wil je dus je maandlasten aanzienlijk verlagen dan kun je het beste kiezen voor sim only. Omdat bij deze abonnementen geen nieuw toestel zit, krijg je van de provider een extra korting op je maandbedrag. De verschillen zijn groot, soms wel 50% goedkoper dan bij hetzelfde abonnement in combinatie met een toestel.

sim only vergelijken simkaarten

Voor wie is sim only geschikt?

Sim only abonnementen zijn vooral bedoeld voor degenen die al een mobiele telefoon hebben of die regelmatig van toestel willen wisselen. Bij de meeste abonnementen met toestel betaal je 2 jaar lang voor het toestel. Bovendien kun je bij een losse aanschaf deze beter voor een goede prijs doorverkopen. Tot op heden is het nog steeds goedkoper om een toestel los te kopen met een sim only abonnement. Voor sommige smartphones en bundels kunnen de verschillen klein zijn. Bij sim only heb je daarom vaak meer vrijheid.

Sim Only voor iPhone

Wil jij jaarlijks de nieuwe iPhone aanschaffen of kun je wel een paar jaar vooruit met zelfde, dan is sim only zeker aan te raden. Hierdoor heb je meer vrijheid en kun je goedkoper per maand uit zijn. Om echt voordelig uit te zijn moet je dan wel de iPhone bij jaarlijkse nieuwkoop doorverkopen, maar dat lukt in de meeste gevallen wel voor een mooie prijs.

Dual-lens iPhone 7 camera

Goed om te weten

Let wel op dat je huidige of nieuwe toestel simlockvrij is. Simlockvrij betekent dat je smartphone simkaarten van alle providers accepteert. Wanneer je een iPhone in Nederland of België koopt is deze altijd simlockvrij.

Een ander punt waar je over moet nadenken bij het afsluiten van een abonnement met toestel is dat er in de toekomst een BKR registratie kan worden gedaan bij het afsluiten van een abonnement met toestel. Dit kan gevolgen hebben bij een eventuele hypotheekaanvraag. Om deze reden is een sim only abonnement ook een goede keuze.Reacties


 • Chris Laarman

  26 november 2016 om 11:20

  Klinkt logisch. Toch is mijn ervaring anders.

  Mijn herhaalde ervaring met T-Mobile is, dat ik het toestel goedkoper krijg dan in een winkel. Zowel bij een nieuw abonnement als bij verlenging. Wellicht scheelt het (daarom of des te meer) omdat ik het toestel meteen geheel betaal.
  Het is voor mij de enige wijze om spul van Apple onder de adviesprijs te kopen.

 • Peter

  26 november 2016 om 11:21

  Prima toelichting over de BKR registratie!

 • Ruud

  27 november 2016 om 7:28

  Ik heb al jaren simonly abonnementen voor mij en mijn gezin, ik doe dit als volgt,
  ik koop een nieuwe iPhone ingesealt op MP van iemand die deze heeft gekregen bij een abonnement verlenging (dit moet hij me aantonen)
  ik koop dan minstens 100 maar vaak wel 150 onder de winkelprijs contact.
  binnen twee jaar verkoop ik deze iPhones weer op MP met een minimale afschrijving, en koop weer nieuwe ingesealde toestellen :-)

  ik heb op deze manier altijd de nieuwste en blijf in de garanties qua abonnementen ben ik nog geen 20 euro p/m voor een hele royale bundel kwijt

  suc6 verzekerd

Een reactie toevoegen: