19 oktober 2011

iOS 5: De Kiosk app in een map plaatsen

iOS 5 bevat een nieuwe app Kiosk genaamd, een dienst van Apple om tijdschriften en kranten te lezen. Wanneer je een abonnement neemt op een tijdschrift of krant dan worden nieuwe edities automatisch gedownload en in de Kiosk geplaatst. Een leuk en handig idee, alleen is er op dit moment helaas nog niet veel content beschikbaar voor de lezers van Nederlandse tijdschriften en kranten.

De Kios app gedraagt zich op het thuisscherm niet als app maar als een map. Wanneer je de Kiosk app niet gebruikt dan staat deze app eigenlijk voor niets op het thuisscherm. Via de normale manier is het niet mogelijk om de Kiosk app in een map te slepen. Met behulp van een klein trucje is het alsnog mogelijk om de Kiosk app in een map te plaatsen.

Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Zet minimaal 3 applicaties naast elkaar inclusief de kiosk applicatie.

2. Hou je vinger op een applicatie zodat hij gaat wiggelen en sleep de ene applicatie naar de ander zodat er een map tevoorschijn komt.

3. Wanneer er een map wordt aangemaakt moet je meteen de Kiosk app erin slepen. Dit moet snel gebeuren!

De kiosk app staat dan in een map. Als je de map sluit valt op dat het Kiosk icon onzichtbaar is geworden. Wanneer je map opnieuw opent dan is het icon weer gewoon zichtbaar.

Nadeel van deze methode is dat de Kiosk app niet vanuit een map kan worden opgestart. Wanneer je in de toekomst dus weer gebruik wilt gaan maken van de Kiosk dien je deze eerst uit de map te slepen.

Kevin, bedankt voor de tip!Reacties


 • Peter Leijenhorst

  19 oktober 2011 om 11:32

  Werkt goed, maar zodra je je iPhone synchroniseert is de Kiosk app weer uit de map en weer op je homescreen als icoon…helaas

 • Louis

  19 oktober 2011 om 11:35

  Wat wel belangrijk is om te weten, is dat diverse kranten-apps (zoals Volkskrant en AD) onder iOS 5 standaard in de Kiosk terecht komen en geen eigen ikoon meer hebben. De Kiosk is dus niet alleen voor betaalde abonnementen. Alles wat zichzelf als krant/tijdschrift aanmeld staat erin. Dus als je de Kiosk verbergt, ben je die ook kwijt en kun je ze alleen nog openen via de zoekfunctie.

 • Jaap Versloot

  19 oktober 2011 om 11:55

  Hehe na eindeloos proberen is het eindelijk gelukt!

 • Wander

  19 oktober 2011 om 12:03

  En als je de Kiosk-app probeert te openen crasht je SpringBoard en herstart je iDevice.

 • Dirk

  19 oktober 2011 om 12:39

  Hehe, op deze tip zat ik echt te wachten, kreeg dat domme kiosk maar niet weg:)

 • Hokkie

  19 oktober 2011 om 14:09

  @Wander:

  Inderdaad, ik hebt het weer herstelt…

 • Exotic

  20 oktober 2011 om 0:31

  Hehe door deze tip is het deze keer in een keer gelukt. Op iPhoneclub had ik al gelezen hoe, maar toen lukte het me op een of andere manier dus niet… Hier is het beter omschreven :-)

 • jaap

  20 oktober 2011 om 7:26

  Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeee het werkt niet :-( bij mij
  Edit: filmpje op YouTube doet wonderen
  :-)

 • ceebee

  23 oktober 2011 om 20:08

  Waarom is dit “een leuk en handig idee”? Waarom is het geen “vervelend, irritant en onhandig idee”?

 • ton

  4 november 2011 om 16:49

  Ik vind het bijzonder irritant dat ik de Volkskrant alleen via Kiosk kan binnenhalen en niet rechtstreeks, zoals vóór de komst van Kiosk. Het geeft alleen maar extra handelingen en geen toegevoegde waarde. Is er ook een mogelijkheid De Volkskrant buiten de Kiosk te plaatsen?

 • Carla

  11 februari 2012 om 9:07

  Sinds ik de volkskrant via de kiosk lees kan ik het zaterdag magazine niet neer lezen. Weet iemand hoe dat zit?

 • Maike

  17 april 2012 om 14:33

  Wat énorm FRUSTREREND?!?!!!!&&€@& denk ik een oplossing te hebben…. Krijg t NIET voor elkaar, zelfs na 30x proberen niet?!

 • Anouk

  24 april 2012 om 18:41

  Hoi ik heb het oneindig geprobeert om 2 mappen in elkaar te krijgen en om de kiosk in een map te krijgen maar het is me gewoon niet gelukt :( heeft iemand nog andere tips ?! Laat het me please weten ! Groetjes Anouk

 • thomas

  9 juli 2012 om 17:51

  Het is mij ooit gelukt, maar volgens mij is er een update geweest want ik heb ”de box van pandora” helaas open gemaakt en sindsdien krijg ik hem er niet meer in terug:(

 • TJ

  31 oktober 2012 om 16:45

  Helaas, lukt me toch echt niet na veel geprobeerd te hebben!
  Zou het ook moeten kunnen met een Iphone 4s? Hij verplaatst de Kiosk gewoon niet als ik snel mijn vinger er overheen haal nadat het mapje is gemaakt…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!