13 oktober 2011

iOS 5iOS 5 Feature: Twitter integratie

In iOS 5 heeft Apple 'native' ondersteuning voor de micro blogdienst Twitter toegevoegd hiermee kun je direct vanuit de standaard iOS apps Safari, Camera, Foto’s, Maps en YouTube een tweet versturen. Zonder tussenkomst van een extra Twitter app kun je een link, bestand, locatie of een foto delen met je volgers op Twitter.

Foto’s worden niet verstuurd naar de reguliere fotodiensten zoals Twitpic, yFrog of Mobypicture, deze worden verstuurd naar de Twitter's eigen fotodienst die wordt gehost door de Photobucket dienst. De foto maakt deel uit van je tweet en wordt op Twitter.com als embedded foto weergeven. Als url voor geuploade foto's wordt gebruik gemaakt van http://pic.twitter.com/shortcode.

Wanneer je een tweet wilt versturen vanuit een app dan verschijnt er een speciale tweet-layout op het scherm, ook verschijnt er een speciale toetsenbord layout waarbij de @ en # prominent aanwezig zijn. Via de tweet-layout die er overigens grafisch zeer mooi uitziet kun je er ook voor kiezen om eventueel je huidige locatie aan de tweet toe te voegen.

De Twitter integratie is ook als API beschikbaar voor de ontwikkelaars, hierdoor krijg je een universele manier van tweets versturen vanuit apps zonder daarbij in iedere app opnieuw je account gegevens in te hoeven vullen. Via het menu Instellingen ▸ Twitter kun je een Twitter account toevoegen, tevens is er ondersteuning voor meerdere Twitter accounts.Reacties


 • Martijn

  13 oktober 2011 om 9:04

  Handig feature, alleen mis ik wel twee dingen. Ten eerste kan de foto-kwaliteit niet ingesteld worden, en staat die best laag. Daarnaast kan er (ook in de officiële twitter-app) maar 1 foto per tweet meegezonden worden. Is dat niet een stap terug?

 • Roy

  13 oktober 2011 om 9:10

  Werkt naar mijn mening prima. Maar ik gebruik t meest Echfon wat daar heb ik alles ingesteld maar wel een leuke functie.

 • Bas

  13 oktober 2011 om 9:29

  Alleen een beetje jammer dat je niet even snel een tweet kan sturen vanuit de drop down bar (hoediedanookheet). Gemiste kans.

 • 100% me

  13 oktober 2011 om 11:19

  @bas inderdaad erg jammer. zou wel leuk zijn (hij heet notification center)

 • 100% me

  13 oktober 2011 om 11:24

  krijg je trouwens een bevestiging als je tweet is verstuurd??

 • Jan Willem

  13 oktober 2011 om 13:23

  Je kan niet een Twitter-app naar keuze kiezen?? Zit ik vast aan de bij mij minder favoriete Twitter-app?? Ik zou ’t liefst Echofon koppelen aan deze functie..

 • Harry

  20 oktober 2011 om 21:07

  Klopt het dat ik nu nog maar één foto meesturen bij een Tweet? Ik weet zeker dat ik voor IOS5 meerdere foto’s bij een Tweet kon meesturen. Ik gebruik de officiele Twitter app.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!