6 juli 2011

iOS 5iOS 5 Features: Fotostream

Wanneer je een foto maakt met een iOS 5 Device, verstuurt iCloud de foto automatisch via het Wi-Fi-netwerk naar de Foto's applicatie op al je iOS-apparaten, iPhoto op je Mac en het Fotostream-album op je Apple TV. Je kunt je foto's dus wanneer je maar wilt aan anderen laten zien, welk apparaat je op dat moment ook gebruikt.

iCloud helpt je om je foto's efficiënt te beheren, zodat de opslagruimte op je iPhone, iPad of iPod touch niet vol raakt. Foto's die naar je iOS-apparaat worden verstuurd, komen terecht in een Fotostream-album met je duizend laatste foto's. Nieuwe foto's worden 30 dagen in iCloud bewaard, zodat je voldoende tijd hebt om een Wi-Fi-verbinding met je apparaat te maken en je nieuwste foto's te downloaden. Foto's die in je Fotostream zijn opgenomen, kun je aan je filmrol of een ander album op je apparaat toevoegen.

Fotostream bestaat uit de duizend laatst gemaakte foto’s die je hebt gemaakt en de ruimte die dit in beslag neemt gaat niet af van de 5 GB gratis data die je bij de iCloud krijgt. Fotostream wordt op de iPhone standaard weergegeven als elk ander album, met thumbnails van alle foto’s.

Onderaan staan echter twee tabbladen die foto’s op een andere manier presenteren. Die tabbladen zijn overeenkomstig met twee functies van het Mac-fotoprogramma iPhoto: Gebeurtenissen en Gezichten. Ze staan precies voor hetgeen wat ze impliceren. In gebeurtenissen worden foto’s gegroepeerd op de tijd dat ze zijn gemaakt en gezichten groepeert de foto’s op persoon aan de hand van gezichtsherkenning.

Je activeert Fotostream via Instellingen ▸ iCloudReacties


 • Flieps

  6 juli 2011 om 11:40

  Ik kijk erg uit naar deze functie. Wat ik niet helemaal begrijp: Moet ik in iPhoto deze stream nu nog kopieren naar een nieuwe gebeurtenis of gebeurt dit automatisch. Anders heb je kans dat je na 30 dagen toch nog wat foto’s kwijt bent. En is het ook mogelijk om je foto’s lokaal op te slaan? Als je bv meer dan een maand weg bent, kun je dan je foto’s bewaren op je iPhone?

  Mijn laatste vraag betreft het delen van foto’s. Ik ben MobileMe gebruiker en gebruik Galery om foto’s te delen met familie en vrienden. Galerie verdwijnt en ik ben heel benieuwd wat Apple heeft bedacht om foto’s te kunnen delen. Ik wil nl geen FaceBook/Twitter oid.

 • Skippie42

  6 juli 2011 om 12:55

  Nu nog wachten op 3rd party levernciers zoals Canon etc. die deze functionaliteit in hun eigen camera’s inbouwen. Dat zou een mooie uitbreiding van het iOS Ecosysteem betekenen. Foto’s die je op je DSLR camera maakt meteen op je iPad bekijken.

 • blogdog

  6 juli 2011 om 18:14

  @Flieps, artikel is niet echt volledig. In iPhoto moet je dus de foto’s uit fotostream halen want anders ben je na dertig dagen alles kwijt, je moet de foto’s dus lokaal opslaan in bijv. een album in iPhoto. Galerie houdt idd op te bestaan en er is nog niks bekend over iets vervangende door apple. Flickr?

 • Flieps

  7 juli 2011 om 12:36

  Flirckr…Picasa…het is geen Gallery. Even je foto’s delen met een select aantal mensen met een eenvoudige interface (ook voor niet gebruikers die de foto’s willen bekijken).

 • Wesley

  10 juli 2011 om 23:09

  Iemand enig idee hoe ik foto’s uit me fotostream kan verwijderen?

 • Dennis

  13 juli 2011 om 0:26

  maar zijn foto’s die ik maak met mijn iphone maar niet lokaal opsla dan gewoon weg uit mijn filmrol?

 • Sander

  11 oktober 2011 om 14:24

  Je kunt de Fotostream resetten vanuit icloud.com > geavanceerd. Dat verwijdert alle foto’s.

 • Sien

  16 april 2013 om 16:33

  Ik heb foto’s ingescand op de ipad, nu wil ik ze gebruiken en staan ze op de kop in fotostream, hoe krijg ik ze recht, als ik ze zo deel, staan ze op hun kop.

 • Hoi

  2 mei 2013 om 21:57

  Als je contacten aan staan bij fotostream worden die foto’s dan naar al je contacten verzonden?

Een reactie toevoegen: