6 juli 2011

BeachWeather: Het weer op al je favoriete stranden

De zomer is inmiddels in volle gang en een deel van Nederland zit zelfs al te genieten van de welverdiende zomervakantie. Ontwikkelaars springen hier slim op in, de ene na de andere weer applicatie komt uit, over het algemeen zijn deze apps veel van hetzelfde maar gelukkig springt er zo nu en dan één tussenuit. BeachWeather is een applicatie van Nederlandse makelij die tijdens de zomervakantie niet op je iPhone mag ontbreken, wij geven daarom 5 promocodes weg!

Wat BeachWeather onderscheidt van andere weer applicaties is het oogstrelende design en de focus die uitsluitend op het weer van badplaatsen licht. Dankzij deze focus is het in één oogopslag mogelijk om alle relevante gegevens van een bepaalde badplaats te bekijken. Nadat je een badplaats hebt toegevoegd kun je een driedaagse voorspelling raadplegen van de ochtend en de middag, door te swipen kun je door de toegevoegde badplaatsen bladeren.

De applicatie weergeeft uitsluitend de gegevens die belangrijk zijn voor een badplaats, het gaat om de volgende gegevens: Lucht en water temperatuur, Zonsopgang en -ondergang tijden, Eb en vloed tijden, Windsnelheid en -richting en last but not least de UV index. Mocht je meer details willen dan is het mogelijk om op het weeromschrijving's icoontje te tappen, de app geeft dan wat extra informatie zoals bijvoorbeeld de kans op regen of de hoeveelheid bewolking.

Vanuit de app is het mogelijk om een screenshot via Twitter, Facebook of e-mail te delen. Als laatste is het mogelijk om de schaal van de temperatuur en windsnelheid in te stellen. Al met al is het een zeer handige applicatie die doet wat het moet doen en je snel op de hoogte stelt van de weersverwachting van verschillende badplaatsen. Voor wie echter meer details en bijvoorbeeld de voorspelling van uur tot uur wil zien is deze app niet geschikt, toch is het een app die prima naast apps als WeatherPro en Weather HD gebruikt kan worden. BeachWeather is in de App Store beschikbaar voor €0,79.

Appletips heeft vijf promocodes verloot, de winnaars hiervan zijn: Denise Zwart, Rolf Peters, Ruud Holthuis, Monique Wolbrink & Karin Bijlsma.Reacties


 • Mark Mulder

  7 juli 2011 om 8:48

  Kom maar op met die app!

 • Peter

  7 juli 2011 om 13:58

  Dat is makkelijk en met de komende vakantie voor de deur, haha een leuke app

 • Ruud Holthuis

  12 juli 2011 om 10:04

  Geweldige applicatie en zeker om dat ik de promocode gewonnen heb! Dank!

Een reactie toevoegen: