21 oktober 2011

iOS 5iOS 5 Features: Trefwoorden gebruiken voor een extra handtekening

In iOS 5 is het mogelijk om Trefwoorden te gebruiken. Deze maken het mogelijk om verkorte codes te te typen die dan automatisch door iOS worden vervangen door een ingestelde tekst. Zo kun je bijvoorbeeld het trefwoord "mvg" gebruiken voor "Met vriendelijke groeten", na het typen van mvg en een spatie wordt automatisch de tekst aangepast.

Je kunt van de Trefwoorden-functie ook handig gebruik maken om een extra handtekening toe te voegen. Helaas kun je hierbij maar één regel per trefwoord instellen, Met behulp van het onderstaande trucje kun je alsnog vrij simpel een handtekening bestaande uit meerdere regels toevoegen.

Ga naar: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord ▸ Trefwoorden

Als je een extra handtekening wilt toevoegen dan kun je dat doen door meerdere unieke trefwoorden aan te maken, bijvoorbeeld:

ht1 ▸ Richard
ht2 ▸ http://appletips.nl • @appletips

Door nu in een e-mail het trefwoord ht1 te typen gevolgd door een spatie verschijnt de eerste regel, type vervolgens ht2 voor de tweede regel. Toegegeven het is misschien niet de meeste elegante oplossing maar wel één die erg handig kan zijn!

Jordy, bedankt voor de tip!Reacties


 • Roy

  21 oktober 2011 om 10:23

  Erg goede functie om teksten die je vaak gebruikt neer te zetten. Ik heb dit zelf met mijn adres gedaan, of e-mail adres.

 • iDennis

  21 oktober 2011 om 12:29

  Erg handig! En toch blijf ik stiekem de hoop houden dat Apple ooit ondersteuning voor meerdere handtekeningen uit gaat brengen. Ik gebruik mijn iPhone zowel zakelijk (voor mijn 2 bedrijven) als privé en zit altijd met de handtekeningen te klooien.

 • Nu het toch over de handtekening gaat, kun je daar ook een plaatje/logo aan te voegen? Ik zie t althans niet

  21 oktober 2011 om 18:31

  Nu het toch over de handtekening gaat, kun je daar ook een plaatje/logo aan te voegen? Ik zie t althans niet

 • Rémi

  21 oktober 2011 om 18:32

  Nu het toch over de handtekening gaat, kun je daar ook een plaatje/logo aan toevoegen? Ik zie t althans niet

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!