31 oktober 2013

iOS 7iOS 7: Het zoom effect wijzigen

instellingen ios logo 7 retinaIn iOS 7 hebben we naast een nieuw user interface ook een nieuw effect erbij gekregen. Wanneer je een applicatie of map opent in iOS 7, zul je zien dat deze worden geopend met behulp van een zoom effect.

Het nadeel van dit effect is dat het er traag uitziet, en voor sommige Apple gebruikers zelfs storend is. Helaas heeft Apple nog geen speciale instelling gemaakt om een effect uit te kiezen, maar er zijn wel verborgen instellingen om het effect te vervangen.

Het uitschakelen van het effect is niet mogelijk, maar het is wel mogelijk een ander effect te gebruiken. Via de instellingen in iOS 7 kun je het als volgt inschakelen.

• Ga naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid
• Scroll naar de instelling 'Verminder beweging'
• Tap op de optie en zet de instelling 'Aan'

verminderbeweging

Wanneer je uit de instellingen gaat zul je merken dat het zoom effect is veranderd naar een fading effect. Na het instellen van dit effect zul je merken dat iOS 7 iets sneller aanvoelt, dit is een fractie van een honderdste seconde sneller. Een erg handige optie voor mensen die inmiddels een 'hekel' hebben gekregen aan het zoom effect.

Mocht je het zoom effect toch nog missen, dan schakel je deze ook weer eenvoudig uit via de instellingen. Voor deze instellingen is de software-update 7.0.3 vereist.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • dirkjan

  31 oktober 2013 om 10:42

  Gelijk uitgezet dat zoom effect toen 7.0.3 uitkwam! Verademing. Weg met dat domme zoom effect

 • Max :D

  31 oktober 2013 om 10:54

  Voor de lol even geprobeerd, blijkt het veel fijner te zijn!

 • Max

  31 oktober 2013 om 18:10

  Stoorde me er eigenlijk niet zo aan, maar nu ik de instellingen uit deze tip heb doorgevoerd, moet ik zeggen dat het wel lekker aanvoelt. Ik laat het zo! Dank voor de tip.

 • Andy van de Stouwe

  31 oktober 2013 om 22:27

  Ik vind het zoom-effect al niet fijn, maar dat fade-effect vind ik nog erger.. Mja

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!