2 juni 2014

iOS 7iOS 7 Safari: Alle geopende pagina’s snel afsluiten

Safari logo 7 retinaIn iOS 7 heeft Safari geen beperking meer tot het openen van tabbladen en pagina’s. Zo kun je vanaf nu op je iPhone of iPod Touch meer dan 8 pagina’s geopend hebben in de Safari applicatie. Je kan deze op verschillende manieren afsluiten, met behulp van het kruisje bij iedere openstaande pagina of via een swipe naar links over de pagina.

Dit kan nog veel werk zijn als je bijvoorbeeld vijftien pagina’s open hebt staan. Desalniettemin is het mogelijk via een kleine omweg snel alle openstaande pagina’s te verwijderen, volg hiervoor de onderstaande stappen:

Open Safari en tap in de navigatiebalk op het symbool met de twee vierkanten. Op deze manier open je het overzicht van alle openstaande pagina’s.

afsluitenal

Tap vervolgens onderaan op de Privé-knop, onmiddellijk wordt er een pop-up venster geopend waarin je kunt tappen op ‘Sluit alle’. Hierdoor worden alle openstaande pagina’s afgesloten en start je Safari op in privémodus. Deze kun je weer uitschakelen door nogmaals te tappen op de privé-knop. Zo heb je in slechts drie kleine stappen alle pagina’s afgesloten. Deze optie kan ook worden toegepast op een iPad om alle openstaande tabbladen onmiddellijk af te sluiten, tap hiervoor op de adresbalk om de privé-knop te raadplegen.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


  • Hans Luyten

    25 juli 2014 om 1:19

    Weet iemand hoe je, bij het sluiten van Safari op je MacbookPro, de waarschuwing ‘Weet u zeker dat u het venster wil sluiten?’ weer kan INschakelen? Ik heb ongewild de melding ‘waarschuw niet bij sluiten meerdere pagina’s aangevinkt’ geloof ik.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!