2 juni 2014

iOS 8In aanloop naar het WWDC 2014 (deel 4)

wwdc2014iconHet wachten is voorbij, vanavond vind in San Francisco de eerste Apple Keynote van dit jaar plaats op het WWDC 2014. Dat Apple iOS 8 en OS X 10.10 gaat introduceren is vrijwel zeker, maar zit er ook een kansje in dat Apple nieuwe hardware gaat voorstellen? Waarschijnlijk niet, maar we sommen toch even de geruchten op over de iPhone, iPad, Apple TV en iWatch. Lees hier deel 1, deel 2 en deel 3 in deze reeks.

iPhone 6

Dit jaar zal de iPhone een nieuw design krijgen met een groter 4,7 inch scherm. De afgelopen maanden zijn er al heel veel details over de iPhone 6 uitgelekt, denk hierbij aan de schermresolutie van 1704 bij 960 pixels. De iPhone 6 zal hoe dan ook een grote scherm krijgen en dus ook groter. Toch zal de iPhone niet dikker worden, sterker nog hij wordt dunner, net zo dun als de huidige iPod Touch.

sonnyiphone6-2

De iPhone 6 zal een saffier-scherm krijgen dat vooral voor de consument een voordeel zal zijn. Deze schermen zijn beter bestand tegen krassen en is stukken duurzamer dan de huidige schermen. Helemaal nieuw is dit niet voor Apple, ze gebruiken dit soort glas al voor de cameralens en de knop van het Touch ID.

Bovendien zou Apple ook de camera van de iPhone aanpassen, deze zal een beeldstabilisator gaan bevatten en misschien wel een 10 megapixelcamera met een dunner lensfilter die gevoeliger is voor licht. De sluimerknop (aan-uit-knop) zal aan de bovenkant verdwijnen en verplaats worden naar de zijkant. Ondanks Apple beschikt over de prima iBeacon-technologie zou de iPhone 6 toch beschikken over NFC-ondersteuning en moet je je geen zorgen maken als je iPhone in een plas water valt, de nieuwe generatie iPhone zou namelijk waterdicht zijn.

Of we al deze nieuwigheden in de opvolger van de iPhone mogen verwachten is nog maar de vraag. Wanneer deze zal gaan uitkomen weet niemand, ook al wijzen de geruchten erop dat Apple eerder dit najaar (lees: 19 september) de nieuwe iPhone wil lanceren in plaats van tijdens het WWDC. Naast een iPhone 6 met een 4,7 inch scherm zou Foxconn in augustus beginnen met het produceren van 5,5 inch schermen voor een tweede grotere iPhone.

iPad, iPod en Apple TV

Nieuwe generatie iPads en iPods moeten we in iedere geval deze zomer niet meer verwachten. Wel wijzen de laatste geruchten erop dat Apple het Touch-ID (de slimme vingerafdrukscanner van Apple) wil gaan integreren in de nieuwe generatie iPad en iPod Touch dit najaar. Naast de iPads, iPhones en iPods wil Apple ook nog een nieuwe generatie Apple TV uitbrengen. Het is momenteel al een hele tijd geleden dat Apple de Apple TV heeft voorzien van een hardwarematige update. Het lijkt er dus op dat Apple dit jaar de Apple TV compleet gaat vernieuwen.

appletvnieuw

Een hele lange tijd werd gedacht dat Apple de nieuwe Apple TV tijdens het WWDC zou gaan introduceren, helaas blijkt uit de laatste geruchten dat de we de Apple TV pas dit najaar kunnen verwachten. De 4e generatie Apple TV zal compleet vernieuwd worden. Er zijn veel geruchten over dit kleine gadget, maar welke echt waar zijn is moeilijk te zeggen. Één ding is zeker, de nieuwe Apple TV zal een App Store bevatten en kan applicatie afspelen. Ook zou Siri worden geïntroduceerd in de Apple waardoor het mogelijk wordt deze aan te sturen met je stem. Andere geruchten wijzen erop dat de Apple TV een TV-tuner gaat bevatten die live-TV kijken mogelijk maakt. Gisteren spraken we al van een nieuw slim domotica-systeem dat Apple wil gaan introduceren, de Apple TV zou min of meer het hart van dit systeem moet gaan worden en zo met het hele huis gaat communiceren.

appletvos

iWatch

Wel of geen slim horloge tijdens het WWDC 2014, dat is de vraag. Al meer dan een jaar gaan de geruchten dat Apple een slim horloge op de markt gaat brengen waarbij het mogelijk is om notificaties en andere meldingen van je iPhone te ontvangen op je horloge. De iWatch moet het hart worden van het gezondheidsplatform dat Apple samen met iOS 8 wil gaan introduceren. Het slimme horloge zal een hoop sensoren bevatten die je hartslag en zelfs je bloeddruk kunnen meten. Omdat de iWatch samen met iOS 8 moet werken lijkt het erop dat Apple deze niet gaat uitbrengen deze zomer maar later dit jaar. Toch zou het kunnen dat Apple ons al een preview gaat geven van dit horloge in samenwerking met HealthBook en iOS 8.

iwatchconceptmartinhajek

Conclusie

Waarschijnlijk zal de keynote vanavond een aantal Apple gebruikers teleurstellen. Als we de laatste geruchten mogen geloven kunnen we alleen een preview van OS X 10.10 en iOS 8 verwachten en zullen we geen nieuwe apparaten kunnen bewonderen. Alles wijst erop dat de nieuwe iPhone, iPad, Apple TV en iWatch pas later dit jaar zullen worden aangekondigd. Dit neemt niet weg dat Apple ons vanavond enthousiast zal maken voor iOS 8 en OS X 10.10 die vast heel veel nieuwigheden voor ons in petto heeft. In ieder geval lees je hier vanavond op appletips alles terug over de aankondigingen van Apple tijdens het WWDC 2014 en kun je vanaf 18.30 onze live-blog volgen.Reacties


 • Rob

  2 juni 2014 om 11:52

  Ik heb een paar opmerkingen m.b.t. de afbeeldingen van het prototype van de Apple TV. Ik mis namelijk een paar aansluitingen: De ethernet poort en de optische geluidsuitgang. Apple zal deze zeer zeker niet weglaten aangezien een optische geluidsuitgang tegenwoordig standaard is en een ethernetpoort niet weg te denken. Ik vind het wel een mooi concept en zeker de looks van de nieuwe software verheugen mij. Ik hoop echt dat Apple een nieuwe Apple TV gaat uitbrengen, want hij is hoognodig aan vernieuwing toe. Ook hoop ik dat de Mac Mini (op dit moment met zeer verouderde hardware) eens een hardwarematige upgrade gaat krijgen.

  Ik ga in ieder geval zeker kijken vanavond via mijn Apple TV (die aan vernieuwing toe is)

 • dirkjan

  2 juni 2014 om 15:39

  Oh, and one more thing…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!