21 mei 2014

iOS 7iOS 7 Kompas: Alternatieve 0º waardes instellen

kompas logo 7 retinaMet behulp van de kompas applicatie op je iPhone en iPod Touch ben je nooit meer de juiste richting kwijt. Sinds iOS 7 heeft Apple deze app uitgebreid met extra functies. Zo is er naast het kompas ook een waterpas te vinden in de app en kun je vanaf nu alles precies recht leggen en ophangen.

Uiteraard is de werking van een kompas en waterpas standaard bepaald en is 0º ook daadwerkelijk 0º. Toch kan het voorkomen dat je bijvoorbeeld iets op 30º wilt uitwerken, dan kun je ervoor kiezen om de waterpas in iOS vast te zetten op deze waarde waardoor 30º tijdelijk 0º wordt.

Open hiervoor de kompas applicatie en swipe naar links om de waterpas te activeren. Draai je iPhone naar 30º en tap op het scherm om deze waarde als 0º in te stellen. Vervolgens wordt de afwijkende waarde rood weergegeven, hierdoor kun je makkelijk jouw ingestelde waarde benaderen.

waterpas

Ook het kompas kun je vastzetten, handig als je deze zomer een GPS-spel wilt spelen met je vrienden die allemaal 1 km 56º NO dienen te lopen. Open hiervoor het kompas en draai je iPhone zo tot je de juiste waarde op het scherm tevoorschijn komt.

kompas1

Tap vervolgens op het scherm om de waarde vast te zetten, wanneer je nu draait met je iPhone zal je merken dat er een rood vlak tevoorschijn komt op het kompas. Dit staat voor de afwijking die zich op dat moment plaatsvind. Draai je iPhone in de goede richting en het rode vlak wordt minder, hierdoor loop je precies in de goede richting van je vastgestelde waarde.

Meer over Navigatie kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!