5 november 2015

iOS 9iOS 9: Een ander wachtwoord toekennen

iOS safari icoon

Wanneer je iCloud-sleutelhanger hebt geactiveerd kun je overal in Safari je accounts en wachtwoorden invoeren in de daarvoor bestemde voor formulieren.

Nieuw in iOS 9 is de mogelijkheid om bij een gekoppelde website alle bijhorende accounts te bekijken. Wanneer je jouw wachtwoord niet kunt vinden, maar bijvoorbeeld voor een andere website hetzelfde account hebt dan kun je deze gewoon vanuit iOS toekennen aan de huidige pagina. Hieronder leggen we het uit met een voorbeeld.

Stel je hebt voor Twitter hetzelfde account en wachtwoord als voor Pinterest, helaas laat iOS geen of niet de correcte suggestie zien. Tik op het wachtwoord veld in Safari en daarna op 'wachtwoorden', vervolgens kies je voor 'Andere wachtwoorden'.

wachtwoord toekennen safari iOS 9

Ontgrendel je sleutelhanger met Touch ID en zoek dan in de lijst naar het account waar je op zoek naar bent, in dit geval Pinterest. Via de i-knop kun je het account en wachtwoord bekijken, tik op het account om deze toe te voegen aan de huidige (in dit geval Twitter) website. Je logt nu in met deze gegevens.

Lees ook: Een ander wachtwoord selecteren in SafariReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!