29 september 2015

iOS 9iOS 9: Nieuwe standaard albums in de Foto’s app

foto iOS app

Maak je veelvuldig selfies of schermafbeeldingen van je iPhone? Dan is er goed nieuws, Apple heeft namelijk in iOS 9 twee nieuwe standaardalbums geïntegreerd in de Foto’s applicatie. Hierin worden automatisch al je schermafbeeldingen en selfies in gebundeld.

De albums zijn te raadplegen via de Foto’s applicatie, tik onderaan in de navigatiebalk op 'Albums' en navigeer naar 'Selfies' of 'Schermafbeeldingen'. Hieronder leggen we uit hoe je een schermafbeelding of selfie kunt maken met je iPhone, iPad of iPod Touch.

Nieuwe albums ios 9

Een schermafbeelding kun je maken door de thuisknop (home button) en aan/uit-knop tegelijkertijd in te drukken, het scherm van je iDevice zal wit oplichten en de schermafbeelding wordt toegevoegd aan je foto’s.

Een selfie maken doe je met behulp van de Camera applicatie, open deze en tik bovenin op het camera-icoon met de twee pijlen. iOS switcht van camera en je ziet jezelf op het scherm, tik onderaan op de witte knop om de foto te maken.

Lees ook: Snel meerdere foto’s selecteren in de Foto’s app in iOS 9Reacties


 • Peter

  29 januari 2016 om 23:17

  Ongevraagd een map toevoegen in foto’s is een slechte keuze. Laat gebruikers zelf kiezen of ze mappen willen! Daarbij komt dat selfies een uiterst egocentrische en asociale uiting is. Ussies daarentegen zijn te prefereren.

 • Fleur

  13 maart 2016 om 19:34

  Zijn deze mappen ook te verwijderen? Ik irriteer me er mateloos aan.

  Groeten.

 • Ina

  3 mei 2016 om 20:38

  Zijn deze mappen te verwijderen? Ik gebruik het niet en ze staan alleen maar in de weg.

 • Ina

  3 mei 2016 om 20:39

  Kunnen er trouwens niet wat meer opties toegevoegd worden? Zoals bij het vroegere Iphoto…. Dat vond ik gebruiksvriendelijker….

 • Wesley Fabry

  3 mei 2016 om 21:02

  Dat is niet mogelijk Ina, nieuwe functie zal deze vast krijgen in de nieuwe versie van OS X en iOS dit najaar.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!