28 september 2015

WATCHwatchOS 2: Meer vrienden toevoegen (archief)

Apple Watch icon voor vrienden

Om snel je ‘belangrijkste’ vrienden te raadplegen kun je de gelijknamige optie activeren op de Apple Watch, met één druk op de zij-knop kun je de lijst met je favorieten contacten raadplegen. Dit was eerst beperkt tot twaalf vrienden, vanaf watchOS 2 kun je er meerdere toevoegen dankzij groepen.

Naast groepen kun je ook de vrienden toevoegen vanaf je Apple Watch zelf, voorheen was het enkel mogelijk via de Apple Watch applicatie op je iPhone, echter blijft het via deze app het eenvoudigste.

• Open de Apple Watch applicatie op je iPhone
• Navigeer naar ‘Mijn Watch‘
• Selecteer de menuoptie ‘Vrienden’

Vrienden beheren Apple Watch app

Je krijgt nu een overzicht van je eerste vriendencirkel, door van rechts naar links te vegen kun je een nieuwe cirkel aanmaken. Zodra je één vriend hebt toegevoegd aan een cirkel krijg je alweer de mogelijkheid om een nieuwe cirkel aan te maken. Bovenaan iedere cirkel kun je een groepsnaam invullen, een vriend verwijderen doe je door de vriend te selecteren en daarna op het rode kruisje te tikken.

vrienden vanaf Apple Watch

Via de Apple Watch zelf kun je ook vrienden toevoegen, druk op de zij-knop en navigeer naar een leeg veld in de vriendencirkel. Tik op de plus-knop en selecteer uit de lijst een gewenst contactpersoon. Groepsnamen en vrienden verwijderen kun je alleen doen via de Apple Watch applicatie op je iPhone.

UPDATE: Deze optie is alleen beschikbaar in watchOS 1 en 2, nieuwere versies van watchOS ondersteunen deze optie niet meer!Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!