14 juni 2013

iOS: Aankopen op alfabetische volgorde bekijken (archief)

app-storeNa al het iOS 7 en OS X 10.9 geweld zouden we haast vergeten dat Apple ook nog de huidige generatie iOS en OS X up to date houdt. Zo heeft Apple sinds kort de iOS App Store een kleine beetje aangepast. Apple hoeft hiervoor iOS niet te updaten want de App Store werkt grotendeels buiten iOS om (webbased).

De snelheid van de store laat nog geregeld te wensen over, maar de 'Aankopen' pagina voor de iPad heeft Apple wel onderhanden genomen. Via de aankopen pagina kun je snel en eenvoudig al je eerder aangeschafte iOS Applicaties bekijken en eventueel opnieuw te installeren. Deze waren eerst alleen maar gesorteerd op aanschaf-datum. vanaf nu is het ook mogelijk om alfabetisch te zoeken, handig als je snel de appletips app of iMovie wilt zoeken.

appstoreaankopen

Open hiervoor de iOS app store op je iPad (mini) en selecteer het tabblad 'Aankopen'. Vervolgens zie je aan de linkerkant het volledige alfabet. Hier kun je eenvoudig doorheen scrollen en alle applicaties met de desbetreffende begin letter weer te geven. Om de applicaties opnieuw te sorteren op aanschaf-datum volstaat het om het klokje te selecteren. Uiteraard werkt deze optie voor de categorieën 'Alles en 'Niet op deze iPad'.

Dit artikel is in ons archief geplaatst omdat de procedure niet meer werkt voor de huidige software. Vanaf iOS 11 kun je aankopen op een andere manier raadplegen, hoe dat werkt lees je hier uitgebreid terug.Reacties


  • marian

    14 juni 2013 om 9:25

    Dit is een geweldige tip. Moest altijd alles doorzoeken. Hartelijk dank voor al jullie tips. Heb er veel aan.

  • Wim

    8 november 2016 om 11:32

    was blijkbaar een goede tip.Op onze beide ipads Ios 9 & 10 gaat dit niet. Dit en meer van soortgelijke dingen bezorgen mij een steeds grotere afkerr van ios.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!