25 januari 2015

iOS: Het bedieningspaneel (control center) uitschakelen

bedieningspaneel

Met behulp van het bedieningspaneel, ook wel het Control Center genoemd, krijg je snel toegang tot de verschillende systeeminstellingen en functies. Denk hierbij aan het in en uit schakelen van vliegtuigmodus, Wi-fi, Airplay, AirDrop en Bluetooth. Handig, want op deze manier hoef je niet te zoeken in het menu instellingen van je iPhone, iPad of iPod Touch.

Het bedieningspaneel kun je activeren door vanuit de onderzijde van het scherm met één vinger naar boven te vegen. Deze functie kun je overal activeren, dit wil dus zeggen op het toegangsscherm, beginschermen, maar ook in applicaties.

Veel gebruikers vinden dit niet erg handig omdat vaak op ongewenste momenten deze geopend wordt en willen daarom de toegang tot het bedieningspaneel verwijderen uit applicaties. Dit is mogelijk via de instellingen, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Instellingen
• Navigeer vervolgens naar ‘Bedieningspaneel’

bedieningspaneelios

Schakel hier vervolgens de optie ‘Toegang vanuit apps’ uit. Wanneer je nu probeert het bedieningspaneel te openen vanuit een applicatie zal dit niet meer lukken. Dit wil dus zeggen dat je het bedieningspaneel alleen maar kunt openen op het toegangsscherm of beginscherm.

Wil je om veiligheidsreden de toegang tot het bedieningspaneel deactiveren op het toegangsscherm dan kun de optie 'Op toegangsscherm’ uitschakelen.

geupdate artikel

Meer over Bedieningspaneel kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!