8 februari 2014

iOS 7iOS: iWork documenten voorzien van een wachtwoord

iWORK-2013Samen met iOS 7 heeft Apple ook alle iWork applicaties vernieuwd voor iOS. Zo zijn er een aantal nieuwe functies toegevoegd, zijn de applicaties geheel opnieuw opgebouwd en kun je eenvoudig een document delen via iCloud. Wanneer je een document deelt krijg je een unieke url die je vervolgens via e-mail, bericht of andere mogelijkheden kunt delen met derde.

Deze personen kunnen dan via de url toegang krijgen tot het document en bewerken. Dit is helaas niet veilig, want als de URL in verkeerde handen valt kon deze zonder enige moeite het document bekijken en bewerken. Hier heeft Apple een stokje voor gestoken en is het vanaf iWork 2.1 mogelijk om een wachtwoord toe te kennen aan een gedeeld document. Volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open een iWork applicatie
• Open vervolgens een document
• Klik in de navigatiebalk op de Steeksleutel
• Tap hier de optie ‘Stel wachtwoord in'

documentiosbeveiigen1

Vul hier een gewenst wachtwoord in en eventueel een geheugensteuntje. Zodra je het wachtwoord hebt ingesteld kun je het document via de koppeling delen of via de deelfunctie in de applicatie. Uiteraard kun je achteraf altijd het wachtwoord wijzigen via de steeksleutel ▸ wijzig wachtwoord.

documentiosbeveiigen2

Wanneer iemand het document via de koppeling raadpleegt dient deze eerst het wachtwoord in te voeren alvorens het document kan worden bekeken of bewerkt. Alle bewerkingen worden automatisch gesynchroniseerd met het oorspronkelijke document en zijn onmiddellijk actief. Op deze manier kun je met een hele groep mensen werken aan één document.

Meer over iWork kun je hier terugvinden.Reacties


  • Martinus

    10 februari 2014 om 17:50

    Hartstikke mooi maar volgens mij kan iemand die het wachtwoord niet kent het dokument wel zondermeer verwijderen. En dan wordt het, dankzij de iCloud, ook op al je andere iDevices gewist. Lijkt me niet ‘handig’. Ik hoop dat ik het fout heb of dat er nog een optie is ter beveiliging.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!