24 december 2014

iOS: Locatiesymbool tonen bij systeemprocessen

instellingen ios logo 7 retina

Naast apps zoals kaarten, berichten, Facebook, Twitter kunnen ook andere apps gebruik maken van je locatie. Dit om te bepalen waar je bent en zo te kunnen inchecken of voor het bepalen van een route De gegevens worden ook gebruikt om iAds te tonen op basis van je locatie of de bewegingskalibratie uit te voeren.

De locatiebepaling gebeurt in principe op de achtergrond, maar je kan een indicatie krijgen wanneer iOS je locatie gebruikt, ook wanneer iOS hier zelf gebruik van maakt. Hoe lees je in onderstaande stappen.

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Privacy'
• Tap hier op 'Locatievoorzieningen'
• Scroll naar beneden en tap op 'Systeem'

locatiesymboolsysteem

Vervolgens krijg je een overzicht te zien van alle systeemopties die gebruik kunnen maken van je locatie. Eerder gaven we al aan dat het uitschakelen van bepaalde opties voordelig is voor de batterijduur. Een mooi voorbeeld hiervan is 'iAds op locatiebasis', deze kun je eventueel uitschakelen.

Echter wil je weten wanneer iOS gebruik maakt van je locatie, ook voor deze opties. Dan volstaat het om de optie 'Statusbalksysmbool' in te schakelen. Vervolgens wordt ook voor deze opties het locatiesymbool in de statusbalk getoond.

Meer over Privacy kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen: