24 december 2014

iOS 8Mail To Self: Handige iOS extensie om content te delen naar je e-mailadres

Het gebeurt vast regelmatig dat je een bepaalde webpagina, applicatie of andere content via Mail naar jezelf doorstuurt. Je tapt (tikt) dan op de deel-knop en kiest voor Mail, je vult je e-mailadres in, onderwerp en dan op verzenden. Een hoop stappen, dat eenvoudiger met de iOS 'Mail to self' app.

De applicatie werkt ontzettend eenvoudig, koppel je e-mailadres aan de app en via een deel-extentie in iOS kun je onmiddellijk content delen naar je e-mailadres. In plaats van meerdere stappen te doorlopen volstaat het door met één druk op de knop een webpagina te mailen naar je e-mailadres.

De applicatie is eenvoudig, voeg een e-mail toe en bevestig deze met een verificatiecode. Vervolgens kun je het deelmenu aanpassen zodat je de 'Mail to Self' extensie kunt gebruiken in iOS.

mailtoself1

Om dit te kunnen doen moet je overal waar je deze extensie wil gebruiken het deelmenu aanpassen. Deze kun je herkennen aan het vierkant met de pijl omhoog, vervolgens zie je alle applicaties die je kunt kiezen om bijvoorbeeld een webpagina, foto mee te delen. Veeg met één vinger over de onderste rij van rechts naar links en tap op de knop ‘meer’.

Schakel de optie 'Mail To Self’ aan en pas de volgorde eventueel aan door te tappen op de drie horizontale strepen en te vegen naar de juiste plek.

Meer over Apps kun je hier terugvinden.Reacties


 • Nick Seamore

  24 december 2014 om 16:22

  Zie het nut niet in van deze app. Web pagina’s opslaan als favorieten en hij staat gelijk overal en content loopt sowieso sync met IOS en OS X.

  Of zie ik iets over het hoofd?

 • Dino

  24 december 2014 om 21:05

  ik snap niet waarom er geen url meegestuurd wordt? Er komt enkel een korte tekst per mail binnen.

 • Hatolex

  24 december 2014 om 21:55

  Inderdaad vrij nutteloos, hij zendt alleen de homepage en niet een sub pagina als je die specifiek op stuurt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!