24 oktober 2012

iPad? Help, ik kan niet kiezen…

Zie je door al die mooie Apple producten het bos niet meer dan kunnen we jullie een beetje helpen met je keuze. Ben je van plan een iPad te kopen maar weet je niet goed welke je moet kiezen dan kan onderstaand overzicht je helpen om een keuze te maken. Op dinsdag 23 oktober 2012 heeft Apple de iPad Mini geïntroduceerd, een slimme keuze om een kleinere iPad op de markt te brengen, maar waarom? De reden is simpel, om de concurrentie uit te schakelen.

Voordeel van de iPad Mini is dat hij goedkoper en kleiner is dan de andere versies, maar is hij wel zo handig? Ja, de iPad Mini is eenvoudig mee te nemen, is super licht en dun en precies groot genoeg om comfortabel mee te surfen op het web en je e-mails te bekijken. Wist je dat de iPad Mini op het scherm en de processor na dezelfde specificaties heeft als de iPad met Retina-display?

De resolutie van de iPad Mini is 1024x768, deze is gelijk aan de iPad 2. De iPad met Retina-display is voorzien van een resolutie van 2048x1536, dankzij het retina scherm wordt alles haarscherp weergegeven. Voor je een iPad gaat aanschaffen moet je eerst weten welke prioriteiten je stelt en waar je vooral gebruik van wilt gaan maken. Maar natuurlijk ook welk budget je er voor over hebt? Misschien kan onderstaand schema je helpen bij het kiezen van de juiste iPad.

[ahm-wp-tabular id=55260 template=Web2]

Welke iPad je uiteindelijk kiest, de keuze is altijd goed. Alle iPad zijn voorzien van de beste specificaties en zorgen ervoor dat je een fantastisch product in handen hebt. Bij een iPad Mini is de grootte en het lichte gewicht een enorm pluspunt, echter is het retina scherm en de snelheid van de iPad met Retina-display verbluffend. Het is een kwestie van smaak, geld en prioriteiten. Wil je een snelle iPad? Ga dan voor de iPad met Retina-display. Heb je liever een goedkoper alternatief kies dan voor de iPad 2 of iPad Mini.

Meer tips over de iPad Mini kun je hier terugvinden.Reacties


 • Matthijs

  24 oktober 2012 om 20:28

  Ik vind’t het kiezen niet zo moeilijk. Ik vind’t het juist zo jammer als er een nieuwe iPad uitgekomen is, dat je oude iPad bijvoorbeeld iets niet meer kan. Zoiets gaat volgens mij sneller bij een IOS device dan bij een Mac product.

 • MacOS

  24 oktober 2012 om 21:29

  Mooi, die iPad Mini. Toch vind ik het een beetje vreemd: zoveel verschillende modellen? Ik herinner me de terugkeer van Steve Jobs bij Apple. Het eerste wat hij deed was… serieus snoeien in het aantal verschillende modellen… Steve is niet meer en alweer een wildgroei aan modellen… Of dat zo’n goede zaak is, is nog maar de vraag.

 • Rob

  24 oktober 2012 om 22:29

  Wildgroei?

  iPad heeft 3 lopende modellen, iPad 2, iPad mini, iPad 4th generation.
  Snap je punt niet.

 • Bert

  25 oktober 2012 om 0:25

  Ipad 2 is uitloopmodel en met komst van iPad mini m.i. helemaal niet interessant meer. Oude connector, camera,s en videokwaliteit veel minder en niet de nieuwe bluetooth 4.0 waarvoor m.i. Nog de nodige extra toepassingen gaan komen. Ik begrijp werkelijk niet hoe jullie hem nog als een goedkoper alternatief voor de iPad 4e generatie noemen nu ook die iPad voorzien is van een 2x zo snelle processor.

 • Max

  25 oktober 2012 om 9:06

  @Bert: Ik vind de iPad2 prima voor mijn oma van 88. Ze is haar laptop met Windows 7 helemaal zat. Ze wil gewoon mailen, skypen, internetten.

 • Dick Metselaar

  26 oktober 2012 om 8:32

  Zou die mini ook geschikt zijn als e-reader? Of is ie te klein.

 • Arnold

  26 oktober 2012 om 8:34

  Wat is nu het verschil tussen een ipad mini en een ipod touch. Draaien allebei ios. Kosten het zelfde. Wie kan dit verder uitzoeken en leuk voor de Appletips.

 • tide

  27 oktober 2012 om 10:06

  @arnold

  ja dacht ik ook al. camera’s vergelijkbaar, snelheid vergelijkbaar (allebei a5 chip) en het goedkoopste model kost bij allebei 325.

  enige verschil is grote van het scherm

  en de ipod touch heeft retina display en ipad mini niet

 • tide

  27 oktober 2012 om 10:07

  oja goedkoopste ipad toch heeft 32 gb
  en goedkoopste ipad mini heeft 16 gb
  de ipad mini met 32 gb kost 425

 • Patrick Bijvoet

  3 november 2012 om 16:29

  Ik heb de retina, puur omdat ik het dit jaar kocht en die al uit was. Als ik nu zou moeten kiezen, zou ik nog steeds de retina kopen. Ik vind de mini te klein.

 • Arie

  8 december 2012 om 20:48

  Nooit wens ik van Apple nog een iPad te kopen. Je koopt namelijk in augustus bij BCC een iPad3. Voordat je het weet word je als beginnend iPad gebruiker overrompeld door een aanbeveling van Apple om te updaten naar het beste besturingssysteem ooit: iOS6 !! Ja, ja! Een ramp, dat is het, een regelrechte ramp. Hoezo? Vele nuttige functionaliteiten die aanwezig waren voordat ik deze vervloekte update uit liet voeren, bleken van het toneel verdwenen. Gekochte boeken voor de iPad kon je gelijk wel in de vuilnisbak gooien, want die waren geschreven voor iOS 5. Walgelijk. Het apparaat herstellen naar de aankooptoestand wat ik natuurlijk na mijn ontdekkingen van de hiaten graag wenste te doen, bleek NIET mogelijk. Dan maar mijn iPad 3 retourneren naar de leverancier, BCC, zo dacht ik: Maar die liet NIET THUIS horen, mij verwijtende dat ik die update had uit laten voeren waardoor alle problemen waren ontstaan. Dus: Eigen schuld, dikke bult!??? Dit is dus het Apple-wereldje waarvan ik dacht dat het professioneler was dan bijvoorbeel Microsoft of Linux. VERGEET HET MAAR. iPad ,Apple care (die na 3 maanden via de eerste, tweede en derde lijn en engenering nog steeds geen oplossingen heeft geboden voor de ontstane problemen), BCC? De buik heb ik vol van dit trio. Zonde van je weggegooide geld aan een product dat zonder dat je het in de gaten hebt gemold wordt door Apple en consorte. Ben ik de enige gedupeerde of zijn er mensen met een soortgelijk verhaal ? Ik ben er zeer benieuwd naar. En aspirant kopers raad ik ten zeerste aan na kennisname van mijn relaas hun goede geld er niet aan weg te smijten en er in plaats daarvan wel leuke dingen mee te doen

 • Arie

  10 december 2012 om 9:01

  Vandaag kwam op RTL4 nieuws dat reizigers in Australie via Apple maps in de rimboe terecht waren gekomen waar ze dankzij de politie uit gered zijn. En Apple blijft maar excuses aanbieden en schone dingen beloven? Ze dienen m.i. maar 1 ding te doen: Apple maps onmiddellijk blokkeren en van mijn bureaublad verwijderen.

Een reactie toevoegen: