14 augustus 2010

10.8iPad: Video’s verwijderen

Als je op vakantie gaat dan is het natuurlijk handig om je iPad vol te stoppen met video's. Je weet natuurlijk nooit wat voor weer het gaat worden. Een nadeel van video bestanden is dat ze veel geheugenruimte in beslag nemen.

Wanneer je beschikt over een 16GB uitvoering dan blijft er maar weinig ruimte over op je iPad om bijvoorbeeld foto's over te zetten van je digital camera naar je iPad met behulp van de connection kit. Er zijn vast nog wel meerdere scenario's te bedenken waarin je opeens vrije geheugenruimte nodig hebt op je iPad.

Gelukkig is er een hele makkelijke en eenvoudige manier om snel geheugenruimte vrij te maken.

Het is namelijk mogelijk om de videobestanden op je iPad te verwijderen. Ga naar de Video's app en selecteer één van de tabbladen: Films, TV-programma's, Podcasts of Muziekvideo's.

Selecteer hierna een video en houd je vinger op de preview na enige momenten verschijnt er een kruisje en kan je de video verwijderen. Tap op het kruisje en er verschijnt een venster waarin je de actie kan bevestigen of annuleren.

Door middel van deze methode kan je snel ruimte vrijmaken op je iPad.

Maurits bedankt voor de tip!Reacties


 • Marin

  14 augustus 2010 om 21:53

  Je kunt, voor zover ik weet, dit ook doen op je iPhone of iPod Touch.
  Wanneer je de app Video’s open hebt staan, kun je swipen om een video te verwijderen.
  Greetz

 • Maurits

  15 augustus 2010 om 12:56

  Hoi, bedankt voor het plaatsen van de tip! Leuk!

 • Martijnsch

  16 augustus 2010 om 22:47

  @Marin WOW bedankt, nu ben ik er ook achter gekomen dat je zo ook podcasts van je iPhone of iPod Touch kunt verwijderen! Iets waar ik me heel erg aan heb lopen ergeren dat het niet kon.

  Alleen bij muziek nummers kan het nog niet… En foto’s die je via iTunes erop hebt geplaatst kan het ook nog niet…

  Dat is een van de weinige dingen waar ik me aan kan lopen ergeren bij Apple, aan de afhankelijkheid van iTunes, ze moeten het toch eens mogelijk maken om de apparaten te kunnen gebruiken zonder iTunes, dus Over-the-air-updates direct naar het apparaat, en bij de eerste keer aan zetten de dingen doen die je nu via iTunes moet doen. En dan het verwijderen van items op het apparaat, maar dat kan dus deels al.

 • iMacJack

  23 augustus 2010 om 21:55

  Het kan ook gewoon met de aangeschafte aps. App iets langer vasthouden en gewoon verwijderen met het X-je….. Apps blijven als backup in iTunes.
  Er zijn diverse (gratis) apps te downloaden op internet waarmee je iPod(Touch) kunt beheren.

 • Joske

  20 december 2010 om 17:19

  Hoi allemaal,
  Ik heb vandaag een iPad gekocht en ik vind het een fantastisch ding maar ik heb 1 probleempje, ik weet niet hoe ik foto’s van mijn iPad kan verwijderen. Moet dit via iTunes en dan Synchroniseren of kan het ook via de iPad zelf????

 • Theo

  9 juli 2011 om 23:55

  Video’s die ik zelf gemaakt heb met de Camera app, kan ik niet verwijderen met de Video’s app. Het gaat wel met Voorvertoning op mijn Mac. Dat werkt zo. Sluit de iPad aan op je Mac en zorg dat je iPad aan staat. Start Voorvertoning op de Mac en ga naar Menu > Archief > Importeer van iPad… Nu krijg je alle foto- en filmbestanden te zien die met de Camera app gemaakt zijn. Normaal kies je hier voor Importeren als je foto’s en films op je Mac wilt hebben, maar je kunt ook bestanden van je iPad wegdoen. Selecteer het bestand dat je weg wilt hebben en klik dan onder op de verwijder-knop, dat is het rode rondje met rode schuine streep erdoor. Bevestig daarna dat je dit bestand echt weg wilt hebben. Zo maak je weer volop geheugen vrij.

 • Sacha

  26 april 2012 om 19:40

  Kan je het na het verwijderen toch weer een keer kijken?

 • Inge

  29 december 2013 om 14:28

  Ik heb nu iOS 7 en daarbij werkt het niet bij de video’s… Hoe moet ik dat dan doen?

 • Christel

  5 januari 2014 om 19:54

  Hier idem, krijg op IOS 7 mijn film niet verwijderd van de iPad. “Wijzig” of het kruisje om te verwijderen komt er niet op. Ook via iTunes op de pc lukt het mij niet. Iemand suggesties ?

 • Merel

  27 augustus 2016 om 0:11

  Films gekocht maar deze worden maar niet volledig of steeds opnieuw gedownload , dit stoort ook het kijken naar andere films en net als Christel is het vakje verwijderen tijdens downloaden niet actief. Wat kan ik doen uitdoen en resetten helpt niet.

 • Merel

  27 augustus 2016 om 0:15

  Films gedownload ( 2) maar deze worden maar niet gedownload. Begint ermee en stopt lles of begint het weer opnieuw. Daarmee kan ik andere films of video’s slecht zien. En het verwijderen bij het downloaden is niet actief wat moet ik doen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!