26 oktober 2016

Met deze iPhone apps ontdek jij de meeste gerse spots van Rotterdam

Iedereen heeft wel een favoriete stad. Of het nou de stad is waarin je bent geboren, waar je hebt gestudeerd, of waar je nu woont: er zijn altijd wel plekken waar jij het liefst al je tijd wilt doorbrengen. Maar naast de plekken die jij al helemaal op je duimpje kent, is het soms ook leuk om naar andere steden te gaan om je daar helemaal te laten verassen door de lokale mensen, door unieke gerechten en culturele activiteiten.

Zoals bijvoorbeeld Rotterdam. Volgens The Wall Street Journal de ‘coolste’ stad van Nederland. De meeste mensen zijn er wel eens geweest, maar toch zijn er veel leuke plekken in Rotterdam waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Nu kunnen wij jou deze plekken allemaal voorkauwen, maar het leukste is natuurlijk om deze zelf te gaan ontdekken. Daarom hebben wij voor jou een mooi lijstje opgesteld van de beste iPhone apps die jou gaan helpen bij een avontuurlijk stedentripje in Rotterdam!

‘De stad als museum’ – Rotterdam Routes

De eerste app die ik wil uitlichten is de prachtige app, Rotterdam Routes, die ontworpen en gebouwd is door het Rotterdamse bedrijf YipYap. Deze app biedt allerlei verschillende wandel- en fietsroutes aan, die elk hun eigen thema hebben. Het unieke aan deze routes is dat je bij elke route een persoonlijke gids hebt die jou allemaal prachtige verhalen vertelt over de plekken waar je langs komt. Zo heb je bijvoorbeeld een Kunst & Poëzie route, waar de Rotterdamse kunstenaar Gyz La Riviere en Stadsdichter Hester Knibbe jou meenemen langs verschillende beelden in de stad. Of een Havenroute waarbij acteur Leo Hogenboom je meeneemt langs de Maas naar de Kop van Zuid. Een leuke manier om alle populaire en minder populaire plekjes van Rotterdam te ontdekken.

Routes in rotterdam

Plus: Overzichtelijke vormgeven en veel unieke en interessante verhalen, met een goed georganiseerde route
Min: Vooraf geplande route, dus minder ruimte om zelf te ontdekken. Je verbruikt met deze app ook aardig wat data en batterij.

Rotterdam Routes - Walking routes for discovering Rotterdam
Rotterdam Routes - Walking routes for discovering RotterdamCategorie: Travel, Navigation
Ontwikkelaar: YipYip
iPad & iPhone  4+  30 MB DOWNLOAD GRATIS

‘Het beste van het web op één kaart’ – Field Trip

Waar Rotterdam Routes speciaal is ontwikkeld voor Rotterdam is de app Field Trip beschikbaar bij praktisch alle steden in Nederland. De werkwijze van deze app is dat het veel websites doorzoekt op het gebied van kunst, geschiedenis, en architectuur en hierbij een locatie toewijst. Zo heb je als je op Rotterdam zoekt een hele lappendeken van informatie over verschillende locaties in Rotterdam. Het mooie aan de app is dat je hierdoor ook op hele unieke verhalen en locaties stuit die je niet zomaar op een populaire website tegenkomt. Aangezien de bronnen van veel verschillende website komen, ben je verzekerd van een heel breed scala aan verhalen.

Plus: Je ontdekt met deze app veel unieke plekken en verhalen waar je zelf niet zo snel achter zou komen.
Min: Kan chaotisch zijn, zonder structuur.

Field Trip
Field TripCategorie: Lifestyle, Travel
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
iPad & iPhone  4+  24 MB DOWNLOAD GRATIS

‘Concertje pakken?’ – Rotterdam Tourist Info App

Met de twee voorgaande apps kun je dus overdag heel Rotterdam uitpluizen om zo alle mooie plekjes te zien, maar toch zijn er ’s avonds en overdag allerlei activiteiten en evenementen die ook de moeite waard zijn om heen te gaan. Naast allerlei toeristische informatie over Rotterdam biedt deze app ook actuele informatie over evenementen die in Rotterdam plaats vinden, waardoor je dus ook eens een leuk concertje of theatervoorstelling kunt bezoeken. Zo krijg je gelijk een mooie indruk van de stad, maar ook van de verschillende culturele activiteiten die het te bieden heeft.

Rotterdam app

Plus: actuele informatie over evenementen, tentoonstellingen en concerten
Min: informatie over de stad is niet echt interessant of uitgebreid.

Rotterdam Tourist Info app
Rotterdam Tourist Info appCategorie: Travel, Utilities
Ontwikkelaar: XS2TheWorld
iPad & iPhone  4+  175 MB DOWNLOAD GRATIS

Je hele stedentrip in het water gevallen?

Zo hebben wij een kleine greep gedaan uit een scala aan apps die van pas kunnen komen bij jouw stedentrip in Rotterdam. Toch kan het ook zo zijn dat jouw iPhone tijdens een wandeling langs de Maas in het water glipt. Wat doe je dan? Je wilt natuurlijk niet dat jouw stedentripje ook nog in het water valt! Een hele goede oplossing voor deze nare situatie zijn de mannen van Terello. Zij komen namelijk naar jou toe om ter plekke een iPhone reparatie uit te voeren in Rotterdam. Zij zorgen dat zij binnen 24 uur bij je zijn, om fixen dan je iPhone binnen een half uurtje. Maak een afspraak op hun website.

terello-4-full


Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.Do NOT follow this link or you will be banned from the site!