6 september 2010

iPhone en iPad foto’s importeren

Als er een iPhone of iPad wordt aangesloten op je Mac dan zal automatisch iPhoto worden gestart en krijg je de mogelijkheid om foto’s te importeren in de foto bibliotheek van iPhoto.

Persoonlijk vind ik dit niet erg handig, in de meeste gevallen wil ik namelijk alleen data en applicaties synchroniseren zonder dat daarbij iedere keer iPhoto wordt opgestart. Het gedrag wordt zelfs hinderlijk wanneer je meerdere malen per dag synchroniseert.

Gelukkig kan je in iPhoto aangeven wat er dient te gebeuren wanneer er een camera wordt aangesloten. Via de menuoptie iPhoto ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen ▸ 'Open bij aansluiting camera' kan je iPhoto, Aperture of Fotolader selecteren. Tevens heb je de mogelijkheid om 'Geen programma' te kiezen en dat is precies wat ik wilde.

Natuurlijk blijf je altijd de mogelijkheid behouden om in de applicaties je foto's te importeren op een tijdstip dat het jou het beste uitkomt.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat er op je Mac geen iPhoto aanwezig is. In dat geval kan je in de instelling wijzigen met behulp van de Fotolader applicatie. Deze kan je terug vinden in de Programma's map. Wanneer een iPhone of iPad is aangesloten dan kan je links onder in het venster selecteren welke actie er ondernomen dient te worden. Het grote voordeel van Fotolader is dat je per apparaat kunt instellen.

Wanneer je snel een foto die gemaakt is op je iPhone of iPad wilt importeren dan kan je ook gebruik maken van de standaard OS X voorvertoning applicatie. Op het moment dat je device is verbonden met je Mac dan start je voorvertoning en ga je naar de menu optie: Archief ▸ Importeer van iPhone...

Er verschijnt een nieuw venster waarin je de foto's kunt selecteren. Door op de knop 'importeer' of 'importeer alles' te klikken worden de foto's geïmporteerd en opgeslagen in de afbeeldingen map van je thuismap. De geïmporteerde foto's worden tevens direct in de voorvertoning applicatie geopend. Je kan ook vanuit het importeer venster direct een foto naar een bepaalde map slepen.Reacties


 • Peter

  9 september 2010 om 10:14

  De app photo to mac is ideaal voor het overbrengen van foto’s van je iphone naar je mac. Werkt via wifi en je hoeft niet de telefoon aan je mac te hangen. Bij het zoeken in de app store naar deze app moet je zoeken op PhotoToMac

 • Nap

  22 november 2010 om 4:10

  Via de iMac foto’s geïmporteerd op de iPad.
  Bij het bekijken van de albums ontdekte ik vel dubbele foto’s.
  Er bevind zich helaas geen prullebak of ander hulp middel om ze te werwijderen.
  Wie heeft er een tip voor hoe te verwijderen?

 • Sonja

  19 juni 2011 om 19:19

  HI, wij hebben sinds kort een imac, ik heb hierop alle foto’s geimorteerd die wij “overal” hadden staan. Alleen zijn er best een flink aantal toch per ongeluk dubbel geimporteerd. Heeft iemand een tip hoe ik dit snel weer kan veranderen. Of moet ik echt alle gebeurtenissen af?
  Bedankt alvast.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!