14 september 2013

adviPhone laten repareren: Hoe kies ik een reparateur

logo smart repairEen kapotte iPhone is een ramp voor elke gebruiker. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om je telefoon snel te laten repareren. Met het toenemende aanbod van iPhone reparatie centers is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare iPhone reparatie partner.

Reparatie door Apple zelf biedt de meeste zekerheid. Zolang je schade binnen de garantie valt, zorgt het bedrijf voor de reparatie of vervanging van je telefoon. Een nadeel is dat dit proces veel tijd in beslag neemt. Voor de mensen die hun iPhone snel willen laten repareren bestaan er onafhankelijke reparateurs.

Klantcontact

Grofweg bestaan er twee soorten reparatie centers. Online reparatie centers waarbij je op de website een reparatie kan aanmelden en vervolgens je toestel kan opsturen of iPhone reparateurs met een fysiek kantoor waar je zelf langs kan gaan. Weet je niet zeker wat het defect aan je iPhone is? Ga dan altijd naar een reparateur die samen met jou kan achterhalen wat het probleem is. Meestal wordt vervolgens de iPhone reparatie uitgevoerd terwijl je wacht.

Garantie

Ga je voor goedkoop, voor kwaliteit of kan het allebei? Prijzen van reparaties willen wel eens van elkaar verschillen. Afhankelijk van jouw eisen kies je voor een passende reparatie. Reparaties waarbij gebruikt wordt gemaakt van originele en kwalitatieve onderdelen zijn vaak net wat duurder dan reparaties met alternatieve iPhone onderdelen, maar hanteren een garantietermijn. Mochten er opnieuw problemen ontstaan, kun je altijd weer aankloppen bij de reparateur. Goedkopere reparatie centers geven vaak geen garantie op de onderdelen of de reparatie zelf.

Alternatief: Losse iPhone onderdelen

Als je een beetje handig bent, kun je proberen je defecte iPhone zelf opnieuw leven in te blazen. Er zijn voldoende webshops die een breed assortiment aan iPhone en iPad onderdelen aanbieden. Kies voor een Nederlandse webshop wanneer je de reparatie onderdelen snel in huis wil hebben. Binnen Nederland is de levertijd vaak slechts één dag.

Smartrepair

Smartrepair is een smartphone en tablet reparatie center in Den Bosch en is gespecialiseerd in de ‘30-minuten service’. Snelle reparatie zonder afspraak. Uw iPhone of iPad wordt gerepareerd terwijl u wacht.

smartrepair den bosch
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!