27 oktober 2010

iPhone Web App: Swearch

Bij de introductie van de eerste iPhone zette Apple nog hoog in op Web App's. Sinds de komst van de App Store iets meer dan twee jaar geleden ligt de focus op native App's en zijn de Web App's in de vergetelheid geraakt.

Toch zijn er een aantal handige Web App's beschikbaar voor de iPhone. Swearch is bijvoorbeeld zo’n Web App die de moeite waard is om eens te bekijken. Het is een simpele “clean layout" Web App waarmee je kunt zoeken in Google, Twitter, Wikipedia en Flickr.

Het grote voordeel van de Web App is dat je geen aparte applicatie hoeft te starten. Door een bookmark aan te maken heb je de Web App altijd direct tot je beschikking binnen Mobile Safari.

Na het starten van Swearch kan je met behulp van een horizontale swipe op je iPhone scherm bladeren tussen de verschillende zoekmachines.

De ontwikkelaar van Swearch heeft aangegeven in de toekomst nog meer zoekmachine’s te willen toevoegen. Het mooie van een Web App is dat je niet zelf hoeft te updaten omdat de App op een webserver wordt gehost.

Natuurlijk is Swearch ook voorzien van een mooi bookmark icon die je op het Springboard van je iPhone kunt plaatsen.

Swearch is beschikbaar op de onderstaande url:

http://swearch.meReacties


  • Koen

    28 oktober 2010 om 0:02

    Mooie site, maar wanneer ik hem als bookmark aan mijn homescreen toevoeg, dan gaat ie zich opeens gedragen als een native app. Ik krijg even kort een splashscreen met het logo te zien. Je krijgt dan een fullscreen web interface, en zodra je op een link klikt schakelt de iPhone over naar Safari. Ik gebruik het dan liever gewoon vanuit Safari.

Een reactie toevoegen: