28 juni 2016

iTunes 12.4: Switchen tussen muziek, films, apps en meer

nieuw itunes logo voor Apple Music

Vanaf iTunes 12.4 is de weergave in de applicatie gewijzigd. Zo is de navigatiekolom nu altijd actief, dat is handig want hierdoor kun je snel al je bibliotheken raadplegen, maar ook afspeellijsten en gekoppelde apparaten.

Daarnaast kun je ook snel wisselen tussen je bibliotheken via een speciaal drop-down-menu. Ook is dit menu handig wanneer je ervoor kiest om de navigatiekolom (zijbalk) uit te schakelen via iTunes ▸ Menubalk ▸ Weergave ▸ Verberg zijbalk.

Switchen tussen muziek en meer in iTunes 12.4

Het drop-down menu kun je linksboven naast de vorige en volgende knop raadplegen onder de mediaknoppen. In de meeste gevallen staat hier 'Muziek', klik hier op om te switchen tussen de bibliotheken. Bekijk onderstaande afbeelding ter verduidelijking.

iTunes 12.4 muziek switchen

Dit drop-down menu kun je ook aanpassen naar eigen wens, klik hiervoor op 'Wijzig menu'. Vervolgens kun je bibliotheken uitschakelen of inschakelen door deze uit of aan te vinken. Via de cmd⌘ + 1/2/3 toetscombinatie kun je ook snel wisselen tussen de verschillende weergaven.

Naast dit drop-down menu vind je de knop om je gekoppelde apparaten zoals een iPhone of iPod te raadplegen. Links van het drop-down menu vind je de vorige en volgende-knop, deze kun je gebruiken in ondermeer de App Store of bij het zoeken naar nieuwe muziek.

Lees ook: iPhone, iPad, iPod of Apple TV raadplegen in de nieuwe iTunesReacties


 • Markboefje

  28 juni 2016 om 13:15

  Nog makkelijker is om hiervoor de sneltoetsen Cmd+1, Cmd+2 etc. te gebruiken!

 • Rob van Hees

  28 juni 2016 om 19:38

  Dus de tip van Markboefje is veel nuttiger dan die van Appletips.
  Dankje Markboefje !

  Kom op Appletips, kom niet met zgn. “tips” die mijn zoontje van 2 zelfs nog kan uitvogelen.

 • Wesley Fabry

  28 juni 2016 om 19:44

  @rob we bieden tips aan voor iedereen, iemand die gisteren een Mac heeft gekocht, tot een gebruikers die al jaren OS X gebruiken. Als het “jouw tip” niet is kun je deze gewoon aan je voorbij laten gaan. Maar als wij deze tip niet hadden gepost, wist je de toetscombinatie ook niet :)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!