28 december 2012

iTunes Match activeren op de Apple TV

Met de komst van iTunes Match heb je op al je iOS apparaten jou eigen muziek beschikbaar doordat deze worden opgeslagen in iCloud, dus ook op je Apple TV van de tweede od derde generatie met software release 4.4 of hoger.

Sinds de uitrol van iTunes Match in Nederland is er op de Apple TV een extra menu bijgekomen genaamd 'Muziek' vanuit hier kun je de muziek vanaf iCloud streamen naar je Apple TV, je dient hiervoor eerst iTunes Match te activeren.

Wanneer je Apple TV nog niet is ingelogd in de iTunes Store verschijnt er onder de menu-optie 'Muziek' ▸ 'Log in' gebruik deze om in te loggen in de iTunes Store, als je reeds bent ingelogd met je Apple TV in de iTunes store zal de optie 'Schakel iTunes Match in' verschijnen. Gebruik één van deze twee opties om iTunes Match op je Apple TV te activeren.

Zodra de Apple TV verbinding heeft gemaakt met iCloud is het mogelijk om de muziekbibliotheek die aanwezig is in iCloud te zien op de Apple TV. Selecteer een nummer en deze zal worden afgespeeld door middel van de stream technologie.

iTunes Match uitschakelen

In de iTunes Store instellingen heb je de mogelijkheid om het gebruik van iTunes Match uit te schakelen. Dit doe je via:

Instellingen ▸ Algemeen ▸ iTunes Store ▸ iTunes Match

Door op de selectieknop te klikken kun je iTunes Match aan of uit zetten.

De menu optie 'Muziek' verbergen in het hoofdmenu

In het hoofdmenu zal de menuoptie muziek aanwezig blijven. Je kan deze optie verbergen door middel van ouderlijke toezicht in te schakelen. Dit doe je via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Ouderlijk toezicht ▸ Schakelijk ouderlijk toezicht in

Kies een gewenste toegangscode en bevestig door 'OK' te selecteren. Door de optie 'iTunes Match' te selecteren kun je iTunes Match verbergen en zal de menuoptie 'Muziek' in het hoofdmenu verdwijnen.

Meer tips over iTunes Match kun je hier terugvinden.Reacties


  • Ferry

    9 januari 2013 om 14:42

    Ik heb de limiet van 25.000 tracks overschreden en kan nu niks meer uploaden naar iMatch. Prima, dat wist ik, maar de 17.000 tracks die ik had verwijderd op mij iMac om ze enkel in iMatch te laten staan kan ik nu niet meer terughalen. Ze zijn verdwenen. Ik heb nu nog ruim 7.000 tracks tot mijn beschikking op mijn iMac. De tracks die enkel in iMatch staan zie ik niet meer. Weet iemand hoe ik die 17.000 tracks weer kan terughalen?

Een reactie toevoegen: