28 december 2012

iOS: Zelf de foto’s voor Fotolijst weergave selecteren

Fotolijst is een leuke functie voor je iPad, het tovert je iPad om in een stijlvolle fotolijst die met behulp van verschillende diavoorstellingen en effecten een mooie weergave geeft van je foto's. Standaard laat de Fotolijst alle foto's zien die op je iPad staan.

Er bestaat ook de mogelijkheid om alleen bepaalde gebeurtenissen, albums, fotostream of de filmrol weer te geven. Mocht je niet tevreden zijn met deze opties dan kun je zelf op de iPad een album aanmaken die alleen jou favoriete foto's bevat, alleen deze foto's worden dan getoond in de fotolijst. Hierdoor voorkom je dat er foto's worden weergegeven die je liever niet laat zien.

Om een eigen album samen te stellen voor de fotolijst open je de Foto's-applicatie op je iPad en selecteer linksboven 'foto's'.

• Tap rechtsboven op de ‘meer-toets’ .
• Selecteer de foto’s die je wilt plaatsen in het album, het aantal is onbeperkt.
• Tap hierna onderaan op de ‘voeg toe’ knop.
• Om een nieuw album aan te maken, dien je de keuze ‘zet in nieuw album’ te selecteren.
• Noem het album 'fotolijst' en tap op ‘bewaar’.
• Het nieuwe album is aangemaakt en zal verschijnen in de fotobibliotheek van je iDevice.

Om het album toe te voegen aan de Fotolijst ga je naar
instelling ▸ fotolijst Selecteer de optie 'albums'

Het zojuist aangemaakte album is nu zichtbaar onderaan de lijst, selecteer alleen het album 'fotolijst'. De aanpassing is per direct actief. Wanneer de functie fotolijst wordt geactiveerd in het lockscreen zullen nu alleen de foto's worden weergegeven die aanwezig zijn in het aangemaakte album.

Om achteraf nieuwe foto's toe te voegen in het fotolijst album open je de foto's-pagina in de foto's-applicatie, tap je op de meer-toets, selecteer je de foto's die je wilt toevoegen en tap je vervolgens op de 'voeg toe' knop. Selecteer de optie ‘zet in bestaand album’ en tap op het 'fotolijst' album en bewaar de wijziging. Vanaf nu wordt automatisch ook de nieuwe foto's weergegeven in de Fotolijst.

Om foto's toe te verwijderen in het fotolijst album in de foto's-applicatie, tap je op de meer-toets, selecteer je de foto's die je wilt verwijderen en tap je vervolgens op de 'verwijder'. Selecteer de optie ‘Verwijder uit album’. De geselecteerde foto's zullen nu verwijderd worden uit het album.

Meer tips over iOS kun je hier terugvinden.

Helaas deze optie is niet meer beschikbaar in de huidige generaties iPad en iOS.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!