27 december 2012

SmartConverter: Eenvoudig audio en video converteren naar iTunes formaat

De kerstvakantie is in volle gang, wanneer je op wintersport gaat moet je vaak lang reizen. Een film of favoriete muziek op je iPhone of iPad helpt de tijd sneller voorbij gaan. Het toevoegen van audio aan iTunes is in de meeste gevallen geen probleem, video daartegen is een ander verhaal.

iTunes ondersteunt alleen .mp4 en .mov bestanden en de standaard audiobestanden zoals .aac, m4a en mp3. Heb je een andere bestandstype dan kun je die die niet direct toevoegen. Met applicatie SmartConverter kun je eenvoudig video en audio bestanden converteren voor gebruik op de Apple TV, iPhone, iPad en iPod Touch.

De App werkt super eenvoudig, sleep het audio of video bestand in het venster en selecteer het gewenste apparaat aan. Direct wordt het bestand geconverteerd naar een bestandstype voor het geselecteerde apparaat. Op die manier kun je lekker genieten van je favoriete films en je muziek.

De App werkt ook met andere apparaten, waaronder Android tablet's en telefoons, Playstation Media en Google TV. Het converten gaat wel snel mits je een goed te converteren bestandstype hebt. De converter kan bijvoorbeeld meer moeite hebben met het converteren van .avi naar .mp4 dan .wmv naar .mp4. Dit ligt volledig aan het bestandstype. In het programma zelf staat ook de 'Conversion Speed', deze geeft aan of hij traag (slow) is of heel snel (fast)

.

De SmartConverter applicatie is gratis verkrijgbaar in de Mac App Store.

Smart Converter
Smart ConverterCategorie: Video, Music
Ontwikkelaar: Systemic Pty Ltd
Mac OS X  4+  19 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer freeware applicatie kun je hier terugvinden.Reacties


 • Ton

  27 december 2012 om 11:49

  Bezwaar van dit soort programma’s is dat ze onvoldoende rekening houden met de NL markt.

  In geval van video bieden ze geen of onvoldoende mogelijkheden om correct met ondertiteling om te gaan. Iets wat met Handbrake (ook gratis) geen enkel probleem vormt.

 • McIve

  27 december 2012 om 12:23

  Een groot nadeel van dit soort programma’s is dat ze onwijs lang bezig zijn om iets om te zetten naar iTunes formaat… Na eerdere tips op deze geweldige site ben ik het programma Subler gaan gebruiken en ik wil echt niets anders meer. Deze zet een 8 GB MKV film om naar M4V met behoud van alle audio opties in ongeveer 5 minuten. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om overbodige ondertitels te verwijderen en de benodigde Metadata op te halen van bijna iedere film.
  http://code.google.com/p/subler/downloads/list

 • Bas

  27 december 2012 om 15:57

  Een programmaatje wat ik altijd gebruik is iVI. Vaak duurt het even, maar je kunt wel kiezen uit goede metadata die opgezocht wordt met de titel en je kunt optionele (dus in iTunes aan/uit te zetten) ondertiteling toevoegen. Het programmaatjes kost volgens mij €2,99 ofzo in de AppStore. Het importeert de films ook meteen in iTunes.

 • Maarten

  28 december 2012 om 6:19

  Ik gebruik al wat jaren Handbrake. Sinds enige tijd nu ook met AppleTV support. http://handbrake.fr/details.php

 • Nick

  28 december 2012 om 9:45

  Persoonlijk gebruik ik HandBrake (video) en X Lossless Decoder (audio). HandBrake heeft presets zoals de bovenstaande applicatie, maar ook de mogelijkheid voor geavanceerde opties, wat voor mij een vereiste is. Hetzelfde geld voor XLD.

 • René

  28 december 2012 om 16:05

  Gedownload, maar helaas ik kan met video_ts niets beginnen. Ook de versie via de website herkent geen video_ts map. En dat is voor mij toch de meest te converteren file.

 • PeterB

  14 januari 2013 om 6:19

  René, dat kan je met Handbrake doen.

 • Jochem

  16 november 2013 om 13:30

  Goed programma, werkt prima. Helaas als je ondertiteling wilt gebruiken werkt het programma niet altijd zoals het zou moeten werken.

Een reactie toevoegen: