25 januari 2012

iTunes Match: De album-illustraties op je iDevice herstellen

Als je gebruikt maakt van iTunes Match kan je gemakkelijk je hele muziekbibliotheek bekijken op je iPad, iPhone of iPod Touch. In sommige gevallen worden niet alle album-illustraties correct weergegeven, uiteraard moet het album wel voorzien zijn van een album-illustratie.

Dankzij iTunes Match worden alle gematchte nummers die enkel in iCloud staan al voorzien van de juiste album-illustratie. De nummers die geupload zijn dien je zelf te voorzien van een afbeelding.
Toch kan het nog een probleem zijn dat je illustraties niet worden weergegeven op je iPad en dat er een muzieknoot symbool komt te staan, terwijl je wel een afbeelding hebt toegevoegd of je nummer gematcht is.

Als je onderstaande stappen uitvoert zal alle album-illustraties weer te zien zijn. Schakel iTunes Match uit, dit kan via het instellingen-menu op je iOS-apparaat

Instellingen ▸ Muziek ▸ Schakel iTunes Match uit

Nu dien je de iPad, iPhone of iPod Touch geforceerd te stoppen, dit doe je door de home-knop en standby-knop gelijkertijd in te drukken tot het Apple logo verschijnt. Zodra het apparaat opnieuw is opgestart dien je iTunes Match weer aan te zetten.

Instellingen ▸ Muziek ▸ Schakel iTunes Match in

Activeer ook de optie: 'Toon alle Muziek'

Open hierna de muziek app, deze zal nu opnieuw worden ingedeeld. Dit kan even duren als je een grote muziekbibliotheek bezit.

Alle album-illustraties zullen worden weergegeven, natuurlijk moeten deze wel handmatig zijn toegevoegd of zijn gematcht met behulp van iTunes Match.Reacties


 • Jasper

  25 januari 2012 om 9:40

  Ik weet niet hoor… Dat hele iTunes match… Hoezo… Weer betalen en ieder jaar… Laat lekker in iTunes staan… Daar heb je toch die giga schijf voor? En als die Mac crashed… Tja, wat is de kans?

 • Arnold

  25 januari 2012 om 9:49

  Nou… Bij mij werkt het niet.. Helaas

 • riboch

  25 januari 2012 om 10:40

  Bedankt voor deze tip, ik heb geen lege album registraties meer in mijn lijst.

 • Jeroen

  25 januari 2012 om 11:18

  Deze tip werkt helaas niet op mijn collectie /- 6000 nummers. Zat keurig op een wifi verbinding, maar helaas nog lege album covers.

 • Marcel

  25 januari 2012 om 12:01

  Bedankt! Al mijn album covers zijn weer terug!

 • Peter

  25 januari 2012 om 14:01

  Bedankt voor de tip. Ik heb onder album illustraties alle album covers weer terug op mijn iPad alleen onder de TAB Artiesten worden er nog een flink aantal niet weergegeven terwijl als ik artiest open de betreffende albumcovers er wel staan. Misschien hier ook nog een oplossing voor?

 • Luc

  25 januari 2012 om 14:15

  Had hier van in begin problemen mee in België. Had ook al bovenstaande gevonden op andere fora maar dit werkte ook niet voor mij.

  Wat wel de oplossing was voor mij was om na bovenstaande de iphone opnieuw FYSIEK te synchroniseren met Itunes dus niet via Wifi maar via kabel. Toen heeft hij alle ontbrekende coveralbums terug overgezet.
  Misschien ook een oplossing voor diegenen bij wie bovenstaande nog geen oplossing is.

 • William

  25 januari 2012 om 16:30

  Hier (België) ook niets veranderd. heb nog altijd veel albums zonder cover.
  Nog niet echt veel voordelen gevonden met iTunes Match …

 • michel

  25 januari 2012 om 17:11

  Het enige wat dit mij heeft opgeleverd is dat ik nu nog maar 1/3 van mijn muziekcollectie op mijn iphone zie in plaats van alles. Dit is al sinds ik vanmorgen deze tip uitvoerde, hoe krijg ik al mijn muziek weer zichtbaar ???

 • Max

  25 januari 2012 om 22:17

  Werkt bij mij ook niet. Ik mis ca 10% van m’n covers. Zowel op m’n iPhone als op m’n iPad. Het is willekeurig welke missen. Maakt niet uit hoe ik de muziek heb verkregen…

 • Roger

  26 januari 2012 om 19:58

  Als ik de iPhone in normale stand heb dan zie ik maar weinig covers. Zodra ik de iPhone kantel dan zie ik wel alle covers..?!?!?!?

 • Roko

  27 januari 2012 om 8:08

  Als ik op mijn iPad in Album mode zit zie ik alle covers, maar als ik op artiest kijk is een gedeelte weer weg. In iTunes heb ik voor deze artiesten al geprobeert om via rechtsklik een default cover te selecteren, maar dat helpt niet na syncen en/of resetten

 • Bob

  1 februari 2012 om 21:57

  Als ik in Instellingen- muziek – groepeer albumartiest uitzet heb ik alle illustraties weer terug, zowl bij artiesten als bij albums. Hoopt datbhet bij jullie ook werkt.

 • Joeri

  22 maart 2012 om 19:49

  Thanks nu is echt alle album art weg :(. Vind het een beetje jammer dat Apple dit niet goed werkend krijgt.

 • Jan

  3 januari 2013 om 13:07

  Inmiddels 2013 maar ik heb nog steeds het hier eerder beschreven probleem. Zie in iTunes alle covers en had die tot een jaar geleden ook op mijn iPod. Sindsdien neemt ie sommige covers wel over en anderen niet. Ik heb geen idee waar dat aan ligt en heb alle suggesties hier al geprobeerd. Apple heeft kennelijk ook geen oplossing en het kan toch niet aan alle gebruikters liggen…

 • Tom

  11 januari 2013 om 13:42

  Bij mij werkt deze tip ook niet, sterker nog: na enkele pogingen wordt het aantal zichtbare hoesjes alleen maar minder. Erg jammer dit,

 • Steven

  23 januari 2013 om 22:01

  Als ik handmatig albumcovers invoer of wijzigingen aan de nummers toebreng op mijn mac, dan zijn die na heropstarten van de pc weer allemaal verdwenen. Heeft iemand een tip?

 • martin

  15 februari 2013 om 23:33

  Wat bij mij werkte, is een album verwijderen van je ipad en dan weer ophalen uit de cloud en dan komt de afbeelding ook weer terug.

 • keeltjie

  26 mei 2013 om 13:09

  hee top man. liep te klote met dat sommige covers niet geladen werden. na deze tip werkt het wel. thanks

 • Stefan

  26 december 2013 om 23:34

  Als je originele aangekochte fysieke cd’s gekocht en je scant de illustratie in mag dat maar op 300DPI, op 600DPI zoals ik eerst had werkt het niet

 • Harrie

  12 januari 2016 om 21:53

  Ik heb duizende CD’s en LP’s. (vaak van een album beide) dat heeft een vermogen gekost. Nu heb ik met veel moeite een aantal CD’s op mijn ipod en iphone gezet. Hoesjes in gescaned en erbij gezet en had een aardig overzicht op mijn telefoon. Nu ben ik na een wijziging van één track list van 1 dubbel CD bijna alle art weer kwijt. Het zal toch niet zo zijn dat ik om dit te mogen zien 25 euro per jaar moet gaan betalen? Er is niets bij dat Apple heeft hoeven leveren. Dit is een echte afknapper. Ik ben ervan overtuigd dat dit een goedkope truc is om hun muziekdienst wat extra toe te schuiven. Ik hoef het niet en als ik me blijf ergeren, gooi ik de muziek van de telefoon en koop een nieuwe MP3 player, zoals ik voorheen gewend was.
  Overigens maakt de resolutie van de gescande hoesjes niets uit. De meeste afbeeldingen die ik wel te zien krijg, lijken niet eens op de hoesjes die in de MP3 tag zijn gezet.

 • Harrie

  12 januari 2016 om 22:02

  Dit is te zot voor woorden. Maak ik me eerst kwaad hier, zet er een dubbel CD, waarvan ik de MP3 tags heb aangepast, zodat ze één album vormen opnieuw op (bestanden toevoegen) ik laat de iPhone opnieuw synchroniseren, en ik krijg alle art (zoals ik het ingescand heb) terug.
  Sorry voor mijn vorige post.

 • Johan

  18 juni 2016 om 11:35

  ik lees hier hoe je dat op iPad krijgt die illustraties maar hoe op iPhone aub… die keuze bij instellingen en muziek en schakel i-tunes match uit staat daar precies niet bij..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!