18 mei 2016

OS X: Agenda printen in een overzichtelijke kalender

agenda icoon os x

In de huidige digitale wereld gebruiken we steeds meer onze iPhone, iPad of Mac om taken uit te voeren, mooi voorbeeld hiervan is een Agenda applicatie. Toch kan het zijn dat je liever een kalender op papier wil hebben, dan kun je deze in OS X eenvoudig printen.

De volledige Agenda applicatie kun je afdrukken en geeft een bijzonder goede opmaak. Als je voortdurend nieuwe content toevoegt aan de Agenda app is het misschien niet zo interessant, maar verjaardagen, wanneer het afval wordt opgehaald, feestdagen, etc. kunnen wel handig zijn op papier.

Hoe een Agenda printen

Het afdrukken van een kalender in de Agenda applicatie is erg eenvoudig, open de applicatie en voer de toetscombinatie cmd⌘ + P uit of navigeer naar de menubalk ▸ Archief ▸ Druk af.

kalender afdrukken of printen in OS X agenda

In het bekomen venster krijg je verschillende mogelijkheden om de kalender af te drukken. Links zie je een voorvertoning van het resultaat, rechts kun je dit volledig aanpassen. Zo kun je kiezen voor een maandweergave, maar ook een lijst per maand of per week, etc. Kies het formaat, vanaf welke periode het afdrukken begint en eindigt, etc.

Via Agenda’s kun je zelf bepalen welke kalenders moeten worden geplaatst in de kalender. Bij 'opties' kun je het uiteindelijke resultaat nog aanpassen en de tekstgrootte aanpassen.

Overzichtelijke kalender

Het afdrukresultaat is ontzettend handig, bovenaan zie je duidelijk welke maand, een minikalender en worden de kleuren in het overzicht toegelicht. Als je tevreden bent klik je op 'Ga door' en kun je de kalender afdrukken of bewaren als PDF volgens deze procedure.

Lees ook: Een document in zwart-wit afdrukken in OS XReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!