17 mei 2016

Foto’s voor OS X: De locatiegegevens van foto verwijderen

Als je een foto maakt met behulp van je iPhone, iPad of iPod touch dan wordt automatisch de locatiegegevens op basis van GPS toegevoegd aan de foto. Deze informatie wordt onder andere in de Foto’s applicatie in iOS en OS X gebruikt om foto’s te groeperen op locatie.

Met behulp van Foto’s voor OS X is het mogelijk om de locatie te bekijken en eventueel verwijderen. De locatie van een foto kun je eenvoudig raadplegen via het info-venster.

Dit venster open je door een foto te selecteren en de toetscombinatie cmd⌘ + i uit te voeren of door met een secundaire klik te klikken op een foto en vervolgens selecteer je ’Toon info’. Het info-venster toont nu een kaart waar je de locatie kunt bekijken, hoe je handmatig de locatie kunt aanpassen lees je hier terug.

locatiegegevens verwijderen in Foto's voor OS X

Locatiegegevens van foto verwijderen

• Open of selecteer de afbeelding
• Navigeer dan naar de menubalk
• Klik hier op 'Afbeeldingen '
• Open de menu-optie 'Locatie’

Vervolgens kun je de GPS-gegevens verwijderen door op de optie 'Verwijder locatie' te klikken. Als je handmatig de locatie hebt gewijzigd kun je via dit menu de originele locatie terugzetten.

Lees ook: Foto’s en video’s op de kaart tonen in Foto's voor OS X


Reacties


 • Chris Laarman

  17 mei 2016 om 13:31

  Niet verwarren: DAT je weet waar je bent, en HOE je dat weet.

  – Nee, een iPod heeft geen GPS-ontvanger: die zit blijkbaar in de chip voor mobiel netwerken (die iPods nooit hebben, en iPads slechts in enkele modellen).
  – Ja, een iPod kan wel zijn plaats bepalen aan de hand van wifi-signalen, en die plaats vervolgens in de metadata van foto’s opslaan. (Voor de zekerheid even beproefd.)

 • fabian

  18 mei 2016 om 20:06

  is het mogelijk om de locatie te vergroten? Bv te bekijken in safari?

 • Daniël

  22 mei 2016 om 18:52

  Juist super handig die locaties! Jammer dat Facebook en WhatsApp al die informatie (inclusief tijd) verwijderd met zenden…

Een reactie toevoegen: